Koldskål med frisk frugt og brændte mandler

Jubii, så blev det forår!!! Derfor lavede jeg koldskål til min søster, min kæreste og mig selv i forgårs. 
KOLDSKÅL MED FRISK FRUGT OG BRÆNDTE MANDLER:
1/2 liter kærnemælk
1/2 liter tykmælk
6 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk. sukrin
kornene fra en vaniljestang
saft og skal fra en halv økologisk citron (skallen rives på rivejern)
1. Pisk æggeblommer med sukrin og vanilje.
2. Bland resten af ingredienserne i og rør godt.
3. Stil gerne koldskålen i køleskabet mindst en time.

Server med frisk frugt – f.eks. jordbær eller mango (mango smagte virkelig godt deri) og brændte mandler.

Følgende opskrift på et sundere alternativ til brændte mandler, har jeg fundet på bloggen ?LevSundtNU? – og jeg er allerede afhængig. De fungerede rigtigt godt i koldskålen, men smager også fantastisk for sig selv.
Brændte mandler med kokossukker:

– 200 g mandler
– 6 spsk. kokossukker
– 2-3 spsk. kokosolie
– 1 spsk. honning
– 3-4 tsk. kanel
– ½ tsk. ren vaniljepulver
– 1 knivspids himalayasalt

1. Opvarm ovnen til max 150 grader
2. Fordel mandlerne på en bageplade ? jævnt og kun et lag
3. Sæt i ovnen i 10-15 minutter til mandlerne er gyldne eller brune indeni
4. Opvarm palmesukker, kokosolie, salt, kanel og vaniljekorn i en gryde
5. Rør godt rundt til karamellen har en jævn konsistens
6. Tag af varmen og tilsæt de varme mandler
7. Vend godt rundt, og fordel tilbage på bagepapiret til afkøling.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.