Nougatkugler – hjemmelavet konfekt uden raffineret sukker

Nougatkugler

Nougatkugler – hjemmelavet konfekt uden raffineret sukker:
– 200 gram dadler – vægten er EFTER stenene er fjernet. (det er de bløde dadler man køber i bakker, som står i “frugt og grønt” afdelingerne)
– 100 gram hasselnøddesmør (tilsæt lidt mere hvis massen ikke er fast nok til at trille til kugler)
– ca. 50 gram Vivani ckokolade 75%, som er sødet med kokossukker
– en lille håndfuld hakkede hasselnødder (evt. bagte – det fremhæver smagen).
– evt. et drys ren vaniljepulver

1. Mos dadlerne med gaffel eller brug evt. en stavblender.
2. Bland hasselnøddesmør og evt. vanilje i, men brug ikke stavblender her. Stil evt. blandingen på køl, så den bliver mere fast og nemmere at trille til kugler.
3. Tril massen til små, mundrette kugler. Stil dem på køl imens du smelter chokoladen over vandbad.
4. Vend kuglerne i chokoladen, drys med hakkede hasselnødder og lad dem tørre på en bageplade beklædt med bagepapir.

Opbevar dem på køl – evt. i fryseren. De føles ikke frosne, og kan tages ud et par minutter for servering.

TIP: Prøv også at skrifte hasselnøddesmør ud med mandelsmør for en smag af marcipan i stedet for nougat. Eller lav dem med 50 gram hasselnøddesmør og 50 gram mandelsmør for en dejlig smag af både marcipan og nougat.

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.