Konfektkage

Glædelig jul alle sammen. 🙂

I forsinket julegave af mig,får I en konfektkage som er lavet af mandler og hasselnødder.
Bunden smager af marcipan og toppingen af nougat – tilsammen udgør de en dejlig svampet konfektkage.

Konfektkagen er i øvrigt uden raffineret sukker, mel og mælk.

Konfektkage:
Mandelbund:
– 200 mandler (ikke fedtreduceret – blend selv)
– 200 gram kokossukker
– 100 gram smagsneutral kokosolie
– 3 æg
– 1 tsk. ren vanilje
– 1 tsk. bagepulver

1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn.
Blend selv mandler til mel i en blender.
2. Kom æg, kokossukker og ren vaniljepulver i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.
3. Tilsæt smeltet (ikke varm) smagsneutral kokosolie, mandelmel og bagepulver og pisk igen.
4. Kom kagen i en smurt form og bag den i ca. 30 min.

Hasselnøddetopping:
– 100 gram hasselnødder
– 200 gram bløde og saftige dadler (dem i bakker – husk at fjerne stenene)
– 20 gram kakaopulver
– 20 gram smagsneutral kokosolie
– 1/2 dl vand

1. Blend hasselnødder til mel i en blender.
2. Kom dadler, smagsneutral kokosolie og vand i en skål og blend det grundigt med en stavblender.
3. Bland hasselnøddemelet i og blend igen med stavblenderen.
4. Tilsæt kakaopulver til sidst og blend en sidste gang.
5. Kom nougat-toppingen på den afkølede kage.

Opbevar kagen på køl, men tag den ud et kvarter før servering.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.