KPK spiseguide i Berlin del 1

Berlin er fantastisk!

Berlin er en storby, der har og kan det hele samtidig med den føles autentisk og meget mindre hektisk end mange andre storbyer i verden. Byen oser af glæde, og jeg oplever en underlig, men meget rar og smittende form for ro, når jeg bevæger mig rundt i dens mange hyggelige gader og stræder.
Gader, parker og cafeer er fyldt med mennesker, der nyder at være samme. Eller være alene. Berlin rummer alle slags mennesker, og alle synes at have tilfælles at nyde Berlin.
Cille og jeg blev enige om, at det er ét af de steder i verden, der giver én lyst til at stikke armene op over hovedet og løbe rundt og lave “flyveren”. Så det gjorde vi. Og ingen kiggede mærkeligt – for i Berlin er der højt til loftet. Eksempelvis danser folk under åben himmel på Strandbar NO 1 i Mitte. – Mænd med kvinder, kvinder med kvinder og mænd med mænd. Mennesker danser, mennesker kysser, mennesker går hånd i hånd og mennesker holder åbenlyst af hinanden på kryds og tværs af køn, hudfarve og andre fine nuancer. Jeg er vild med det!

Hele ugen bevægede vi os rundt i de forskellige bydele, som hver især byder på velbrygget kaffe og kulinariske fristelser – og selvom det var mit fjerde visit, blev jeg ikke mættet af den skønne by.
Denne gang handlede mit besøg om mad og Cille, som jeg har savnet meget i det halve år, hun har boet i Berlin (også selvom vi taler sammen næsten hver dag. Og selvom tre ud af mine fire gange i Berlin, var for at besøge hende). 😀
Vi spiste os derfor igennem Berlin kun afbrudt af vores mange snakke og diskussioner om eksistens, mennesker, kærlighed, verden og livet.
Vi har altså, som I nok kan forstå, ikke lavet meget andet end at snakke med mad i munden, og det kom der følgende madoplevelser ud af…

KPK Spiseguide del 1:
(Bydelene: Mitte og Prenzlauer Berg)

DALUMA
Weinbergsweg 3
Prenzlauer Berg
www.daluma.de

Daluma er Cilles stamsted og mit yndlings sted i Berlin. Det er en super lækker og hyggelig raw, vegansk café, hvor sundhed og kvalitet er i højsædet. Jeg er især vild med deres morgenmad – probiotisk grød, chibudding, acai bowls, kokosyoghurt og lækre smoothies og friskpressede juices. Nååå ja, og så er deres “Hell Yeah” kage noget af det lækreste, jeg har smagt i mit liv. Og den er sund! 🙂

Dean and Dan
Weinbergsweg 23
Prenzlauer Berg

Dean and Dan er en nyopnået café, som Ligger skråt overfor Daluma, og som minder rigtig meget om Daluma.
Så hvis man ønsker et andet bud på samme slags mad, er Dean and Dan et besøg værd. Cille er loyal overfor sit stamsted og har derfor nærmest boycottet dem fra start, mens jeg synes, de kan noget og giver Daluma værdig konkurrence. 🙂

Zeit für Brot
Alte Schönhauser Straße 4
Mitte

Zeit für brot er det lækreste økologiske bageri, hvor du får friskbagte kager og brød hele dagen. Du kan endda se bagerne i aktion, da det kun er et glasparti, der adskiller cafeen fra selve bageriet.
De har især et meget imponerende udvalg af snegle. Det eneste minus er, at det altså er ret svært at vælge mellem kanel, chokolade, pistacie, marcipan, æble etc…
Derudover kan du få en dejlig cappuccino lavet på diverse typer mælk. Jeg er især vild med dén med hasselnøddemælk.

Distrikt Coffee
Bergstrasse 68
Mitte
www.distriktcoffee.de

Vi brugte en morgen/formiddag på Distrikt Coffee, hvor vi arbejdede på vores computere i de meget hyggelige lokaler, imens vi slubrede lækre cortadoer og flat whites i os.
Hyggelig stemning og god kaffe, er ikke det eneste, Distrikt Coffee byder på. På menuen finder du også diverse morgenmad og frokost retter.
Jeg var meget begejstret for deres toast med rødbede, avocado, pisket feta, radiser, citron og så lige et pocheret æg, som den venlige tjenerinde foreslog mig at tilføje. Den var lige i øjet! 🙂
Cille fik en yoghurt med hjemmelavet granola og frisk frugt.

SOHO House
Torstrasse 1
I SOHO House er de netop begyndt at brygge kvalitets-kaffe og deres sunde frokostsalater og friskpressede juices i cafeen er meget lækre. Det samme er deres kager, som også findes i sunde, veganske, allergivenlige udgaver.
Butikken/cafeen er også super fedt indrettet med fede møbler etc.

Gemüse Kebab
103 Kastanienallee 102
Prenzlauer Berg

Gemüse Kebab laver en virkelig, VIRKELIG god kebab – også hvis du ønsker den vegetariske udgave med grillede grøntsager i stedet kød. Nyd den evt. gående i det meget hyggelige område.

Kauf Dich Glücklich
Oderbergerstrasse 44
Prenzlauer Berg

Kauf Dich Glücklich laver Berlins bedste vafler – både som en lækker dessert med is, chokolade etc. eller som frokost med mozzarella, laks etc.

Prenzlauerberg:, Belyzium Artisan Chocolate

Strandbar NO. 1
Monbijoustrasse
Mitte

Stedet som jeg nævnte i min indledning, hvor folk danser under åben himmel. 🙂

The Barn
Vi kan varmt anbefale “The Barn”, hvilket er et af de mest kendte risterier i Berlin. De har to barer i Mitte, en på Schönhauser Alle (hvor de har deres risteri) og en lille biks i Auguststrasse.

Father and Carpenter
Münzstraße 21
Mitte

Father Carpenter er en skøn kaffebar, som gemmer sig så fint fra de store, trafikerede veje i en hyggelig baggård.

DUDU
Torstrasse 134
Mitte
www.dudu-berlin.de

Hvis du vil have sushi i verdenklasse, så besøg DUDU. Længere er den ikke. 😀

Transit
rosenthaler straße 68
Mitte
&
sonntagstraße 28
Fredrichshain
www.transit-restaurants.com

Transit har restauranter på ovenstående to adresser, og er lige stedet, hvis asiatisk tapas, lyder som noget for dig. Hver ret koster 3 euro og retterne er delevenlige, så man kan prøve en masse forskellige slags. Vi er vilde med delemad – det er så hyggeligt. 🙂

District Mot
Rosenthaler Strasse 62
Mitte
www.districtmot.com
District Mot laver vietnamesisk streetfood i skøre, farverige lokaler, og så har deres burger vundet titlen som Berlins bedste burger tre gange i træk. Og det forstår jeg godt! Den var virkelig god, og det samme var deres pomfritter lavet af søde kartofler. Burgeren fåes i øvrigt også i en vegetarisk udgave.
Så hvis du har mod på at kaste dig ud i en yderst lækker og anderledes burger vietnamese-style, er District Mot et must at aflægge et besøg.

Monsieur Vuong
Alte Schönhauser Str. 46
Mitte
www.monsieurvuong.de

Hos Monsieur Young står folk i kø for at komme ind, og det er der en alletiders grund til. De serverer fantastiske vietnamesiske retter af de bedste og mest friske råvarer.
Menuen skifter i øvrigt hver anden dag, så det er svært at blive træt af den dygtige monsieurs velsmagende retter. Snyd ikke dig selv for en af husets cocktails lavet på frisk frugt, urter – og alkohol, hvis det ønskes selvfølgelig. 🙂

Lokal 
Linienstraße 160
Mitte
www.lokal-berlin.blogspot.de

Lokal kalder sig selv for et moderne tysk køkken, men der var mere gourmet end currywurst over de flotte og virkelige gode anretninger.
Jeg fik blandt andet en skøn hovedret med vildsvin. 🙂
Lokal har kun åbent om aftenen og deres menukort skifter fra dag til dag.
Husk at bestille bord i forvejen.

Weinbar
Mitte

Vinbaren her er nok i virkeligheden Cilles rigtige stamsted. 😉 Prøv især deres mousserende rødvin!

Slå også et smut forbi Veganz, som er et 100% vegansk supermarked og Bio Company, som er et 100% økologisk supermarked. 🙂

God fornøjelse i Mitte og Prenzlauer Berg i Berlin.

KPK spiseguide del 2 kommer snart med mad-inspiration i bydelene Kreuzberg, Neukölln og Friedrichshain.

Auf Wiedersehen. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.