Mine yndlings boller

Det her er mine yndlingsboller! De er i øvrigt også perfekte som sandwichboller.Jeg har fået opskriften på disse sindssygt lækre boller af en sød kollega og tænkte, dagens sejltur med familie og kæreste, skulle være anledningen til at afprøve dem. Hold nu kæft, de smager godt! Selv min far, “Benny-Bager”, som, som navnet antyder, er udlært bager i tidernes morgen og til hverdag, blandt andet, arbejder med udvikling af nye opskrifter på brød og kager, var vild med dem. 

MINE YNDLINGS BOLLER:
(to bradepander – ca. 16-18 stk.)
– 25 gram gær
– 2,5 dl lunkent vand
– ½ dl chiafrø og ½ dl hørfrø (lægges i 3 dl vand mens du blander de andre ting, så chiafrøene kan nå at absorbere så meget vand som muligt).
– 400 g mel (jeg brugte rugmel og fuldkorns speltmel)
– 100 gram havregryn
– 50 gram sesamfrø
– 100-200 gram solsikkekerner og/eller græskarkerner
– 1 dl hakkede mandler eller hasselnødder (jeg brugte mandler)
– 1 revet æble
– 1 moden banan (moses med en gaffel)
– 2-3 revet gulerødder
– 2 æg
– 6 spsk oliven olie eller kokosolie
– 2 tsk. salt

1. Opløs gæren i vandet og bland derefter olie, salt deri.
2. Tilsæt æg.
3. Bland resten af ingredienserne sammen og tilsæt til sidst melet lidt af gangen.
4. Dejen hæver minimum en halv time.
5. Dejen er ret klistret og lægges på bagepapir med to skeer.
6. Bollerne bages med varmluft ved 200 grader i 18 min.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.