Hasselnødde-banankage med saltet karamel

HASSELNØDDE-BANANKAGE MED SALTET KARAMEL:

Kage:
– 150 gram hasselnødder
– 4 æg
– 2 modne bananer
– 75 gram hasselnøddesmør
– 50 gram kokossukker
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver

Saltet karamelsauce:
– 300 gram dadler (de bløde dadler i bakker. Vægten er efter stenene er fjernet)
– 1 dl mælk (jeg brugte hasselnøddemælk)
– 1/4 tsk. salt

Drys:
– kakaonibs

1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn.
2. Blend hasselnødderne til mel i en blender.  Kom det i en skål og bland det sammen med vaniljepulver og bagepulver.
3. Blend bananerne i blenderen eller med en stavblender eller mos dem grundigt med en gaffel.
4. Pisk æg og kokossukker grundigt med en elpisker. Tilsæt bananmosen og hasselnøddesmør, og bland til sidst blandingen med hasselnøddemel, vanilje og bagepulver i.
5. Kom kagedejen i en smurt form og bag den i ca. 30 minutter.
6. Kom dadlerne, mælk og salt i en skål og blend det grundigt med en stavblender.
7. Kom den saltede karamel på den afkølede kage. Top med kakaonibs.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.