Nyfortolkning af gammeldags æblekage

Den anden dag, gik jeg på æblerov i mit barndomshjems have og stjal de lækreste æbler… Den lille detalje, at min papfar stadig bor der, og jeg derfor er en ret kedelig æbletyv, gør historien lidt mindre spændende. :)Æblerne fra Humlehaven, er for mig, forbundet med en masse barndomsminder og nostalgi, derfor så jeg ingen bedre måde, at bruge dem på, end i denne lækre, nyfortolkning af den velkendte “gammeldags æblekage”.

NYFORTOLKNING AF GAMMELDAGS ÆBLEKAGE:
(6-8 portioner)
Ingredienser…Æblemos:
– 1 kg æbler
– 2 dl vand
– 1 dl sukrin
– 2 vaniljestænger –
– saft og revet skal fra en 1/4 øko citron
– 1 tsk. kanel
– en knivspids stødt muskatnød
– en knivspids salt

Crunch:
– 2 dl valgfri mandler og/eller nødder – jeg brugte mandler, hasselnødder og cashewnødder.
– 2 spsk. kokosolie
– 2 spsk. akaciehonning

Kokosflødeskum:
– 1 dåse kokosmælk (måske to)
– Lidt ren vaniljepulver

 
Vejledninger…

Æblemos:
1. Skær æblerne (med skræl, da vi vil have alle vitaminer og kostfibre med) i både og fjern kernehuset.
2. Kom æblerne i en tykbundet gryde.
3. Riv det yderste lag af citronskallen på et rivejern og kom dét og saft i gryden.
4. Fjern kornene fra vaniljestængerne og kom både korn og stænger i gryden.
5. Kom resten af ingredienserne til æblemosen i gryden.
6. Lad det koge op og skru derefter ned for blusset til svag/middel varme og lad det simre i ca. 30 min. til æblerne er møre.
7. Når mosen er kølet lidt ned, skal den have en tur i blenderen.
8. Stil den gerne på køl i nogle timer.

Crunch:
1. Hak mandlerne/nødderne og steg dem på en pande i kokosolien til de begynder at tage lidt farve.
2. Tilføj 2 spsk. honning og tag panden af blusset.
3. Sørg for at hakke lidt i blandingen med en ske til den er helt nedkølet, da det ellers bliver klumper i stedet for crunch.

Kokosflødeskum:
1. Stil en dåse kokosmælk på køl i mindst fem timer. (Det er en god idé altid at have en kokosmælk på køl, da kokosflødeskum er super lækkert til mange ting).
2. Når kokosmælken køles ned, vil den fede den, altså kokosfløden, lægge sig øverst – brug kun dén.
3. Kom vanilje i kokosfløden og pisk med en elpisker.

Anret i lag. 
Jeg lagde lidt crunch i bunden, så et lag æblemos, derefter et lag kokosfløde og til sidst lidt crunch på toppen.

Jeg serverede den for 8 personer i går aftes,  og det passede perfekt med størrelsen, I kan se på billedet. – Den blev i øvrigt spist med stor velbehag og fik mange rosende ord med på vejen.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.