Påskeæg med marcipan og nougat

Påskeæg med marcipan og nougat:

Chokoladeovertræk:
– Vivani chokolade 75% som er sødet med kokossukker

Hjemmelavet marcipan:
– 200 gram mandler
– 100 gram saftige dadler  (de bløde i bakker man finder i frugt og grønt afdelingerne –  vægten er EFTER stenene er fjernet)

1. Blend mandler til mel i en blender eller foodprocessor.
2. Mos dadlerne med en gaffel eller giv dem en tur med stavblenderen. – Tilsæt evt. en lille smule kogende vand.
3. Ælt daddelmosen sammen med mandelmelet til bliver til marcipan.
4. Stil marcipanen på køl minimum en time.

Hjemmelavet nougat:
– 100 gram hasselnødder eller hasselnøddesmør
– 100 gram dadler  (de bløde i bakker man finder i frugt og grønt afdelingerne –  vægten er EFTER stenene er fjernet)
– 2 tsk. ren vaniljepulver
– 1-2 tsk. kakaopulver

Et lille tip:
Ved at bage hasselnødderne ved 150 grader i 15 minutter, fremhæver man nøddernes smag.
Derudover får man en mere fin nougat, hvis skallen fra hasselnødderne fjernes. Dette gøres nemt, ved at rulle de varme hasselnødder i et rent viskestykke.

1. Blend hasselnødderne grundigt i en blender, en foodprocessor, eller en kaffekværn til det bliver smør agtigt i konsistensen.
2. Mos dadlerne med en gaffel eller giv dem en tur med stavblenderen.
3 Bland det hele sammen i en skål og blend det sammen med en stavblender til det har den ønskede konsistens – jo mere du blender, jo mere olie udskiller hasselnødderne.
4. Stil nougaten på køl minimum en time.
5. Tril massen til små ægge-lignende kugler. Hvis du vil lave nogle med både marcipan og nougat, ruller du bare en lille kugle nougat først, kommer marcipan rundt om, og ruller det derefter til et æg. Stil dem på køl imens du smelter chokoladen over vandbad.
6. Vend påskeæggene i chokoladen, drys evt. med hakkede nødder, mandler, frysetørrede bær eller lignende, og lad dem tørre på en bageplade beklædt med bagepapir. Opbevar dem på køl.

Tip: Bland evt. forskellige lækkerier i marcipanen, f.eks. lakridspulver, ingefær, kokos, hindbær, kaffe, skal og/eller saft fra citron og appelsin osv.

Velbekomme og god påske. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.