Bananpandekager uden bananer

Det er faktisk Elvas temperament, som er skyld i, at opskriften på de her pandekager blev til. Hun vågnede en morgen og ville lave og have mine “Bananpandekager” til morgenmad. Problemet var bare, at vi ikke havde flere bananer og det næste problem var, at det nægtede Elva at acceptere. Jeg spurgte hende, hvordan vi dog skulle kunne lave bananpandekager uden bananer, og hun svarede “fordi jeg siger det”.
Så det gjorde vi. Lavede bananpandekager uden bananer, og de blev total lækre.
Det er ikke kun bananer, der ikke er i dem. De indholder heller ikke hverken mel (gluten), mælk (laktose) eller raffineret sukker.

Jeg er ret sikker på, de også vil være et hit ved dit morgenbord eller et hvilken som helst andet bord. Herhjemme vækker de i hvert fald stor begejstring, og som du kan se, er der rift om dem.

Pandekagerne er nemme at lave, da alle ingredienserne bare skal blendes sammen i en blender.
Jeg er vild med opskrifter, som ikke kræver ret meget – især om morgenen – fordi jeg virkelig værdsætter vores morgener. Jeg elsker at stå tidligt op og få en rolig start på dagen med mine børn. Elva er efterhånden blevet min faste køkkenhjælper, og det er super hyggeligt at lave pandekager med hende, men hvis tiden er knap, kan man sagtens lave dem dagen inden, og så bare lyn-varme dem på panden inden servering. Så er der også tid til en ekstra morgendans, som især Baldur holder meget af. 🙂

Bananpandekager uden bananer:

(ca. 10 stk.)

– 8 dl grovvalsede havregryn (indeholder flere fibre end finvalsede)
– 4 æg
– 1 dl kokossukker
– 4 tsk. kanel
– 1 tsk. salt
– lidt ren vaniljepulver
– 1 liter havremælk (vand kan også bruges).

Kom alle ingredienser i en blender og blend rigtigt godt.
Steg dem på en pande i kokosolie. De skal have længere tid end almindelige pandekager, så hav lige tålmodighed, før du vender dem. 🙂

Serveringsforslag:
De kan spises uden noget, med marmelade, kokossukker, sirup, frisk frugt, hakkede nødder, peanutbutter, hasselnøddesmør, chokolade, kakaonibs etc.

 Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.