Pumpkin Pie med kokosflødeskum

PUMPKIN PIE MED KOKOSFLØDESKUM:

Hjemmelavet græskarpuré:

  • 1 hokkaido græskar
  1. Tænd ovnen på 130 grader varmluft
  2. Vask hokkaido græskaret grundigt.
  3. Halver det og fjern kernerne med en ske.
  4. Skær græskaret i både.
  5. Bag dem i ca. en time – til de er møre.
  6. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv ? jeg fjerner ikke al skrællen.
  7. Blend græskar bådene med en stavblender ? tilsæt evt. en smule vand.  OBS! Dette punkt behøves ikke i denne opskrift, da hele kagedejen skal blendes. Se nedenstående.

Tærtebund:

  • 2 dl affedtet mandelmel
  • 3 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. kokossukker
  • 1 æg
  1. Bland mandelmel sammen med kokossukker i en skål.
  2. Tilsæt kokosolie og æg og ælt det godt sammen.
  3. tryk dejen jævnt ud i en smurt tærteform.

Tærtefyld:

  • 400 gram hjemmelavet græskarpuré (se ovenstående) eller en dåse græskarpuré
  • 3 æg
  • ca. 1 dl kokosmælk – tilsæt lidt mere, hvis det kræves, når det hele skal blendes. Køb IKKE light – der er bare tilsat mere vand.
  • 2 dl kokossukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ren vanilje pulver
  • 1/4 tsk. stødt muskatnød
  • 1/4 tsk. stødt nelikker
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk gurkemeje (kan undlades)
  • 1/4 tsk. himalayasalt
  1. Tænd ovnen på 175 grader alminelig ovn
  2. Kom det hele i en blender og blend grundigt
  3. Hæld fyldet udover tærtebunden.
  4. Bag tærten i ca. 50 min. – til fyldet er fast.

KOKOSFLØDESKUM:

  • 1 dåse kokosmælk (light kan ikke bruges) sættes på køl minimum 6 timer. Jeg har altid en til at stå på køl.
  • 1/2 tsk. ren vanilje pulver
  • evt. lidt kokossukker, hvis man ønsker den sødet
  1. Brug kun den fede den fra kokosmælken – den vil lægge sig øverst, når kokosmælken står på køl.
  2. Kom det hele i en skål og pisk det som almindelig fløde.

Server græskartærten med en klat kokosfløde.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.