Quinoasalat med varmrøget laks, feta og fransk dressing

quinoasalat

Opskrift på quinoasalat med varmrøget laks, feta og fransk dressing

Det skal du bruge til 4 portioner:

– 3 dl quinoa
– 300 gram edemamebønner
– 2 dl solsikkekerner
– 2 avokadoer, skæres i tern
– 1 pakke sukkerærter,
– 1 snackpeber, skæres i tern
– 3 forårsløg, finthakkes
– 4 håndfulde frisk spinat
– 150 gram gedefeta, skæres i tern
– 4 stykker varmrøget laks

Fransk dressing:

– 1 dl olivenolie
– 2. spsk. æbleeddike
– 1 fed hvidløg, presses
– 1 tsk. kokossukker
– 1 tsk. dijonsennep
– evt. 1 spsk. mayonnaise

Sådan gør du:

1. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
2. Kog quinoaen som anvist på pakken.
3. Kom edemamebønnerne i en skål og dæk dem med kogende vand. Hæld vandet fra efter et par minutter.
4. Kom sukkerærterne i en skål og dæk dem med kogende vand. Hæld vandet fra efter ca. 30 sekunder.
5. Rist solsikkekernerne på en tør, middelvarm pande til de bliver gyldne.
6. Bland alle ingredienserne til salaten – undtaget spinat og laks – sammen i en står skål. Bland det derefter sammen med dressingen.
7. Anret ved at komme en håndfuld spinat i en dyb tallerken, derefter salatblandingen og top til tilsidst med varmrøget laks.

Velbekomme. 🙂

Tip: Spis salaten som hovedmåltid eller brug den som tilbehør – udelad i så fald eventuelt laks.

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.