Chokoladebrownies (rå og veganske – og uden sukker, gluten og laktose)

Chokolade brownies

 Chokoladebrownies

(rå og veganske – og uden hvidt, raffineret sukker, gluten og laktose)

De fantastiske rå og veganske chokoladebrownies indeholder hverken raffineret sukker, gluten eller laktose.

Da de ikke skal bages, bevares alle næringsstofferne og intet bliver tabt under kemisk- og varmebehandling.

Jeg har skrevet to vejledninger – en til jer som har en foodprocessor og en til jer som ikke har.

Fik jeg i øvrigt sagt, at de er lige så lækre som de ser ud?! 😀

Chokoladebrownies:

Det skal du bruge:

Selve kagen:

(passer i en 20×20 kageform)
– 500 gram bløde dadler (dem i bakker – og vægten er efter stenene er fjernet)
– 200 gram valgfri mandler og/eller nødder (jeg brugte hasselnødder, men jeg tror også de er vildt lækre med valnødder, som ofte bruges i brownies)
– 1 dl rå kakaopulver
– 1 spsk. vand
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– en god knivspids himalayasalt

Glasur:

– 1 dl kakaopulver
– 1 dl kokossirup (jeg bruger den fra Unik Food – den er virkelig god)
– 2 spsk. kokosolie

Sådan gør du:

1. Kom alle ingredienserne til selve kagen i en foodprocessor og blend det grundigt sammen i den. Hop til punkt 5.

Alternativt: 
1. Blend nødderne til mel (jeg blendede ikke mine helt fint, da jeg gerne ville have mine brownies lidt crunchy).
2. Kom dadlerne og vand i en stor skål (så sviner det mindre, når kakaopulveret skal piskes i) og blend dem grundigt med en stavblender.
3. Kom også kakaopulver og ren vaniljepulver i skålen og pisk det sammen med en elpisker.
4. Pisk til sidst også nøddemelet i – ælt det eventuelt sammen til sidst.
5. Pres kagen ud i kageformen beklædt med bagepapir.
6. Smelt kokosolien og kom alle ingredienserne til glasuren i en skål og pisk det sammen. Hæld det derefter udover kagen.
7. Stil gerne kagen på køl i minimum en time, så glasuren kan sætte sig.

Velbekomme. 

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.