“Spillerkonerne” i shitstorm – selvom ingen har set programmet

“Spillerkonerne” i shitstorm – selvom ingen har set programmet

En insisteren på at have en holdning til alting og ingenting

Jeg medvirker i et program, som handler om, hvordan det er at være gift med fodbolden – hvordan ser en hverdag og et familieliv ud, når man er gift med en fodboldspiller – set fra mit og tre andre kvinders perspektiv.

Programmet bliver vist som to indslag i “Onside” på tv 3. Det bliver sendt henholdsvis den 30. april og den 7. maj 2017.

Det undrer mig derfor, at jeg er blevet gjort opmærksom på, at programmet er kommet i noget af en shitstorm.
INDEN det er blevet sendt, vel og mærke!
En række mennesker har følt sig nødsaget til at styrte til tasterne og ytre deres holdninger, som i den grad må kaldes for forudindtagede.
Her har vi med et eksempel at gøre, hvor nogle mennesker har en holdning til – i ordets bogstaveligste forstand – ingenting.
De aner vitterligt ikke hvad programmet indebærer. De formoder noget og meget ud fra en titel, som i øvrigt ikke engang er slået fast endnu.

‘Forsidefruer’, ‘gossip’ og ‘rottelort’

Rene Schrøder, som blandt andre står bag indslagene, skrev følgende på Twitter:
“Kæmpe Onside-projekt in the making. Starring: Konerne til fire Superliga-profiler”.

Det var hvad folket fik til at danne sig holdninger udfra, men det var tilsyneladende nok for de forulempede mennesker, som ikke kunne holde følgende kommentarer i sig:

‘Kære René: Du må ikke kræve, at vi som seere skal hylde god sportsjournalistik, når du og din sportsredaktion komme med den bunke rottelort.’
‘Det er så useriøst. Er Onside et fodboldprogram eller en ny udgave af ‘Forsidefruer’?’
‘Så mangler i bare at flette ‘De unge mødre’ og ‘Paradise Hotel’ ind i programmet, for fodbolddækning er ikke længere det primære.’
‘Fodbold-faglighedens gud har ringet til dig René. Den vil gerne tages seriøst igen og ikke fedtes ind i gossip og andet ligegyldigt lir.’

Se flere kommentarer her.

Den rigtige fodboldfan?

Det fik også den socialdemokratiske politiker og fodboldfan Peter Hummelgaard til at råbe op.
“Han kan nemlig sagtens følge kritikerne.”, som man kan læse på BT.

“»Det er ikke min opgave som politiker at blande mig i, hvad TV3 sender. Men som kæmpe fodboldfan synes jeg, det er sindssygt ærgerligt. For det har bare ikke særligt meget med fodbold at gøre.
Jeg er sikker på, at fodboldkonerne er både søde, sjove, smukke og spændende. Men hvorfor laver de ikke et program om dansk kvindefodbold?« spørger politikeren og uddyber forslaget:
»TV3 og Viasat vil gerne gøre sig selv til den største formidler af sport i Danmark. Og som forbruger vil jeg ti gange hellere se et indslag med kvindelige fodboldspillere, der forsøger at balancere mellem det svære valg, hvor de på den ene side er dybt passionerede med deres fodbold, men på den anden side dyrker en sportsgren, hvor der for kvindernes vedkommende ikke er særligt mange penge endnu.
Der er titusindvis af piger og kvinder, som spiller fodbold. Vi har en kvindeliga, der virkelig godt kunne trænge til mere opmærksomhed. Sådan et program kan være med til at gøre, at endnu flere har lyst til at dyrke det spil, som giver så fantastisk meget glæde,« siger Peter Hummelgaard.”

Ikke den eneste fan i verden

Okay. Alletiders idé, Peter Hummelgaard, men hvordan er dit ønske om et helt andet indslag samtidig et argument for, at det her program ikke har sin berettigelse for nogle andre fodboldfans og forbrugere?

Og hvordan ved du, at et liv, en hverdag og det at stifte familie med en fodboldspiller ikke har noget med fodbold at gøre?
Jeg er gift med én – en fodboldspiller – og jeg garanterer dig Peter Hummelgaard, at det HAR noget med fodbold at gøre.
Jeg kan næsten uden overdrivelse sige, at stort set alt i vores fælles hverdag har noget med fodbold at gøre.

Jeg er også selv fodboldfan og jeg møder også mange andre fodboldfans i min gang omkring og sammen med min mand og foldboldspiller Kasper Fisker, og min oplevelse og opfattelse er, at mange af dem synes det er spændende at høre om, hvordan det er at leve sammen med sådan en størrelse.

Når man stiller sig i skudlinjen

Jeg er godt klar over, at man kan blive skudt efter, når man stiller sig på mål (beklager, jeg er miljøskadet fordi mit liv har SÅ meget med foldbold at gøre), og jeg følte mig egentlig godt klædt på til opgaven.
At være professionel fodboldspiller har en masse konsekvenser – på godt og ondt. Også for vedkommendes familie. Jeg tænkte derfor, at hvis den historie fortalt med min stemme kunne være interessant for nogle, så så og ser jeg ingen grund til at være nærig omkring det.
Jeg tænkte også, at hvis nogle ikke havde lyst til at se og høre på mig, så er det også helt okay – så kan de jo bare lade være med at se det.
Jeg havde dog fejlagtigt forventet, at folk ville vente med at dømme programmet og mig indtil de i det mindste havde set det.
De fordomme og holdninger som programmet og  vi “spillerkoner” har mødt (INDEN DET OVERHOVEDET ER BLEVET SENDT), bekræfter mig i, at indslagene har sin berettigelse.

Jeg er sikker på, at Peter Hummelgaard er både sød, sjov, smuk og spændende. Men hvad med at han ytrede sine holdninger om noget, han faktisk ved noget om? For som kæmpe fan af mennesker synes jeg, det er sindssygt ærgerligt, at han er så dømmende. Det er vel ikke for meget at forlange, at man ved hvad man dømmer før man gør det.
Jeg efterlyser et åbent sind.

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.