Thaiwok med kylling, sød kartoffel, nudler og umami

Uhmm… Den her ret smager af Thailand! For hver bid jeg tog, kom minderne fra vores mange ferier i smukke Thailand væltende tilbage til mig. Jeg kunne faktisk se det hele for mig. Palmerne, standene, gadekøkkenerne, menneskene… Det var et dejligt gensyn. 🙂

Retten har en perfekt balance mellem det sure, søde, salte og stærke, og så er den proppet med grøntsager.

THAIWOK MED KYLLING, SØD KARTOFFEL, NUDLER OG UMAMI:
(4-6 personer)
– 500 gram kyllinge (skæres eller købes som strimler)
– 1 squash i tern
– 1 sød kartoffel i tynde tern
– 1/2 broccoli i halve buketter
– 1 rød peber i tern
– 4 forårsløg, hakket
– 1 pose/bakke slikærter
– en bakke bønnespirer
– 4 fed hvidløg, presset
– 1 mango i tern
– 4 spsk. thaikrydderi fra Urtekram
– 4 spsk. soja
– ca. 10 gram revet ingefær
– saften fra en lime
– 1,5 spsk. kokossukker
– 200 gram extra creamy kokosmælk eller den fede del fra en dåse kokosmælk
– 1 spsk. marizena (blandes og opløses i lidt vand)
– peanuts til topping (kommes i en frysepose og knuses ved at banke dem med fladen af en stor kniv)
– kokosolie (evt. smagsneutral) til stegning

– nudler efter behov (jeg brugte 250 gram sød kartoffel og boghvede nudler)

1. Start med at opvarme kokosolien i en wok eller en tykbundet gryde. Svits 2 spsk. thaikrydderi i olien og kom derefter kyllingen på. Steg kyllingen i nogle minutter og kom det derefter i en dyb tallerken eller lignende.
2. Kom mere olie i wokken og svits 2 spsk. thaikrydderi. Sauter derefter alle grøntsagerne undtaget bønnespirerne i nogle minutter. – Imens kan du koge nudlerne.
3. Tilsæt soja, ingefær, kokossukker, lime, bønnerspirer og mango. Bland det sammen og tilsæt derefter kokosmælken og marizenablandingen. Lad det simre i nogle minutter og bland det derefter sammen med nudlerne.

Server med knuste peanuts og evt. en god mangochutney.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.