Toffifee grød

TOFFIFEE GRØD:
(en portion)
– 1 dl lys quinoa
– 2,5 dl hasselnøddemælk (eller mandelmælk)
– 4 bløde dadler (dem i bakker)
– 1 spsk. hasselnøddesmør
– 2 tsk. kakao
– evt. 1 spsk. sødning eller et par dadler mere (jeg bruger sukrin gold eller kokossukker)
– lidt himalayasalt
– evt. lidt hakkede, bagte hasselnødder som topping

1. Skyl quinoaen grundigt.
2. Bring quinoa og hasselnøddemælk i kog under omrøring, og lad det derefter simre ved svag varme i ca. 20 min.
3. Når quinoaen har optaget mælken, og er blevet tyk som grød røres resten af ingredienserne, undtaget hasselnødderne, i.
4. Spis den som den er eller med hakkede, bagte hasselnødder (bages ved 140 grader i 15 min. – det fremhæver smagen at bage dem).

Quinoa er et glutenfrit frø med et meget højt indhold af proteiner og kostfibre. Desuden indeholder quinoa næsten alle de essentielle aminosyrer – som er de aminosyrer kroppen ikke selv kan danne – og som vi altså derfor skal have gennem vores kost.

Velbekomme. 🙂

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.