“klassiske” vafler uden hvidt, raffineret sukker, gluten og laktose.
Jeg spurgte jer på Facebook og Instagram om I ville have opskriften på de her vafler eller en salat med laks.
Vaflerne vandt med én stemme. Tak for alle jeres stemmer. Det er så skønt, når I blander jer. <3
Nå, men nu til sagen.. jeg har fået et vaffeljern i julegave og vi har fået vafler til morgenmad så ofte siden, at Elva har tilføjet “vaffel” til sit ordforråd. 😀
De er altså også gode og så tager de kun få minutter at lave, hvilket er skønt – især om morgenen. ;D
Vafler:
Det skal du bruge:
– 4 dl havregryn (gerne grovvalsede – der er flere fibre i)
– 3 små bananer eller to store.
– 3 æg
– 2 dl valgfri mælk (jeg bruger mandelmælk)
– 1 spsk. Kokosolie
– lidt ren vaniljepulver
– 1/4 tsk. himalayasalt
– evt. 1-2 tsk. kanel
– evt. 2 spsk. valgfri sødning (kokossukker, sukrin eller lignende – hvis en mere sød vaffel ønskes)
Sådan gør du:
1. Kom alle ingredienserne i en blender og blend grundigt.
2. Bag dem i et vaffeljern. Kom evt. lidt kokosolie på pladerne inden den første omgang dej kommes i.
Serveringsforslag:
Server med din favorit topping. 🙂
Jeg kan godt lide dem med kokossirup fra Unikfood (den er vildt god), bananer, blåbær og en klat skyr blandet med ren vaniljepulver, peanutbutter og kokossirup.
Velbekomme. 🙂
OBS: Husk at vælg glutenfri havregryn, hvis du er allergisk overfor gluten, da almindelig havregryn kan indeholde spor af gluten.