Spaghetti med tomat, basilikum, citronskal og parmesan

SPAGHETTI MED TOMAT, BASILIKUM, CITRONSKAL OG PARMESAN:
(4-6 personer)
– 400 gram valgfri spaghetti (jeg bruger bønnepasta eller speltspaghetti med tang
– 2 dåser hakkede tomater
– 140 gram tomatpuré
– 1 squash
– 1 aubergine
– 4 løg
– 4 fed hvidløg
– saften fra 1 appelsin
– 1/2 dl olivenolie
– 1 spsk. Herbamare, økologisk urtebouillon
– Revet citronskal fra en øko citron
– 1 spsk. oregano
– 2 spsk. honning
– 1 bundt frisk basilikum
– cherrytomater
– revet parmesan (riv det selv)
– friskkværnet peber

1. Skær aubergine og squash i tern. Hak løgene og pres hvidløgene. Hak også basilikumsbladene. Riv citronskallen.
2. Sauter løgene og hvidløgene i en gryde og tilsæt også aubergine, squash, citronskal og basilikum og oregano.
3. Tilsæt tomatpuré, olivenolie, herbamara urtebouillon (blandet op med en lille smule kogende vand), honning og appelsin. Tilsæt derefter de hakkede tomater (fra dåserne).
4. Lad det simre i minimum en halv time. Smag derefter til med salt og friskkværnet peber.
5. Kog spaghettien som anvist på pakken. Når vandet er hældt fra, hældes en smule olivenolie over spaghettien, inden den blandes sammen med saucen. Dette skal nemlig også gøres inden servering, siger italienerne. 🙂

Server med cherrytomater, revet parmesan og friskkværnet peber.

Velbekomme.

STEPHANIE FISKER

Jeg hedder Stephanie Fisker og jeg deler ud af mine opskrifter og mit liv som fodboldkone, som Elva og Baldurs mor og som menneske.

Jeg er stifter af “Køkkenet på Kvisten” og kogebogsforfatter in the making. Jeg holder sunde mad-og kagekurser, hvor man kan hoppe med mig i køkkenet og jeg laver podcasten “Anden til Venstre”, hvor jeg i hvert afsnit inviterer en gæst ind til en snak om, hvordan det er at leve sammen med én hvis job foregår i rampelyset.

Derudover er jeg, ikke altid super-mor, men altid super meget mor - og så holder jeg meget af at dele det hele med jer.