Her er min nye afhængighed! 🙂
To slags trøffelkugler?
TRØFFELKUGLER MED LAKRIDS OG CITRON:
(Ca. 20 kugler)
– 200 gram medjool dadler ? svarer til ca. 16 dadler
– 140 gram mandler
– 3 spsk. kakaopulver tilføj til kurv
– 2 tsk. ren vaniljepulver tilføj til kurv
– 2 tsk. rålakridspulver tilføj til kurv
– revet skal fra en øko citron
– 1 tsk. citronsaft
– 2 spsk. kokosolie tilføj til kurv
– en knivspids himalayasalt tilføj til kurv
– evt. 92 % chokolade tilføj til kurv
TRØFFELKUGLER MED KAKAO OG KOKOS:
(Ca. 20 stk.)
– 200 gram medjool dadler
– 80 gram mandler
– 60 gram groft kokosmel tilføj til kurv
– 4 spsk. kakaopulver tilføj til kurv
– 1-2 tsk. ren vaniljepulver tilføj til kurv
– 2 spsk. god olivenolie
? en knivspids himalayasalt tilføj til kurv
? evt. en 1/2-1 spsk. vand, hvis massen mangler væske.
– evt. 92% chokolade tilføj til kurv
1. Fjern stenene fra dadlerne og kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend godt.
2. Rul massen til kugler.
3. Overtræk kuglerne med mørk chokolade og drys evt. med lidt hakkede nødder, kokosmel eller lignende.
Hvis ikke man har en foodprocessor, benyttes følgende proces:
1. Blend mandlerne til mel i en blender og hæld det i en skål.
2. Fjern stenene fra dadlerne.
3. Skær dadlerne i små stykker og steg dem i kokosolie på en varm pande i nogle få minutter – det gør dadlerne meget nemmere at blende.
4. Blend dadlerne og resten af ingredienserne i blenderen.
5. Bland massen sammen med mandelmelet og rul derefter til kugler.Tip:
6. Overtræk kuglerne med mørk chokolade og drys evt. med lidt hakkede nødder, kokosmel eller lignende.
Tip: Kuglerne kan også rulles i kakaopulver, lakridspulver, kokosmel, hakkede mandler, nødder eller andet. Jeg brugte 92% chokolade sødet med kokospalmesukker, kokosmel, kakaopulver og hakkede pistacienødder og lidt revet citronskal.
Velbekomme. 🙂