Chokolademoussetærte
Jeg overvejede at gemme denne opskrift på chokolademoussetærte til min kogebog – så god er den! Jeg vælger at give jer den nu, fordi der i forvejen kommer MANGE chokoladeopskrifter i bogen. 😀 Man kan naturligvis ikke få for mange, hvis du spørger mig.. men jeg tænker, I er godt tilfredse med at få den nu. Det burde I i hvert fald blive, når I smager den.
Chokolademoussetærten er rå og indeholder ikke gluten, laktose og raffineret sukker.
Det er en god idé at lave tærten dagen før den skal spises – da den først sætter sig, når den bliver kold.
Til gengæld er den hurtig og nem at lave. 🙂
Chokolademoussetærte
Det skal du bruge:
Tærtebund:
– 200 gram mandler
– 100 gram dadler (de bløde i bakker – vægten er efter stenene er fjernet)
– 2 spsk. vand
Chokolademousse:
– 150 gram cashewnødder (stil dem gerne i blød i minimum en time først – huske at hælde vandet fra igen)
– 3 dl kokosmælk (kun den fede del)
– 1 dl kokossirup
– 1/2-1 del kakao
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– en knivspids salt
Topping:
Drys evt. med kakaopulver og kakaonibs.
Sådan gør du:
1. Kom alle ingredienserne til tærtebunden i en foodprocessor og blend – alternativt kan du give mandlerne en hurtig tur i blenderen – så konsistensen stadig er grov – og derefter blande det med dadlerne som du har most sammen med vandet (eller stavblendet).
2. Kom alle ingredienserne til chokolademoussen i en blender og blend grundigt. Hæld det udover tærtebunden og stil den på køl – gerne natten over – eller til moussen har sat sig.
Drys evt. med kakaopulver gennem en sigte og top med kakaonibs inden servering.
Den bør spises lige efter den bliver taget ud af køleskabet, da den smelter ret hurtigt.
Velbekomme. 🙂