Stephanie Fisker

Banankage med chokolade

banankage

Banankage med chokolade

Hvis I følger mig på Instagram, ved I sikkert, at vores lille Baldur kom til verden for 10 dage siden, da jeg har babyspammet en hel del. 😀 Men jeg kan altså ikke lide at gå ned på kage af den grund. 🙂

Derfor biksede jeg en hurtig banankage sammen, da vi fik gæster den anden dag.

Den er lavet udfra tanken om en klassisk banankage med chokolade, men indeholder hverken gluten eller laktose.

OBS: Husk at vælge en chokolade uden laktose, hvis du ønsker det.
Nogle af Vivani chokoladerne som er sødet med kokossukker indeholder heller ikke laktose.

Banankage med chokolade

Det skal du bruge:

– 4 meget modne bananer
– 3 æg
– 100 gram fedtreduceret mandelmel
– 100 gram kokosolie
– 150 gram kokossukker
– 2 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver
–  Ønsket mængde mørk chokolade som kan hakket og kommes i dejen og/eller smeltes over vandbad og hældes på kagen, når den er bagt.

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
2. Kom æg, og kokossukker i en skål og pisk grundigt med en elpisker.
3. Mos bananerne med en gaffel eller blend dem med en stavblender.
4. Smelt kokosolien så den er flydende (men ikke for varm) og bland den og resten af ingredienserne i og pisk det hele sammen.
5. Kom massen i en smurt form og bag den i ca. 30 min.

Velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com