Stephanie Fisker

Chokoladekage med kaffe og knas

Chokoladekage med kaffe og knas

Jeg har en kaffedate med den her chokoladekage med kaffeknas. 🙂

Udover at smage knasende lækker er den også uden hvidt, raffineret sukker, gluten og laktose.

Jeg er vild med kombinationen mellem den svampede chokoladekage og den knasende kaffe-topping.

Den perfekte kage for kaffe-elskere. 🙂

Chokoladekage med kaffe og knas:

Det skal du bruge:

Kage:

– 2 æg
– 2 dl kokossukker
– 1 dl stærk kaffe
– 1 dl kakao
– 2 dl kokosolie (evt. smagsneutral)
– 2 dl fedtreduceret mandelmel
– 1 tsk. vanilje
– 1 tsk. bagepulver

Topping:
– En plade chokolade med en kakaoprocent på 75 (jeg bruger Vivani der er sødet med kokossukker)
– 2 spsk Kakaonibs

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn.

2. Kom æg, kokossukker og ren vaniljepulver i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.

3. Tilsæt smeltet (ikke varm) kokosolie, kaffe og bagepulver og pisk igen.

4. Tilsæt fedtreduceret mandelmel og kakao og pisk en sidste gang.

5. Kom kagedejen i en smurt form (20×20 cm) og bag den i 25-30 minutter.

6. Når kagen er afkølet: Smelt chokoladen over vandbad og hæld det over kagen. Drys med kakaonibs og finthakkede kaffebønner.

Kagen opbevares på køl.

Husk at vælge en chokolade uden laktose og gluten, hvis du er allergisk.

Velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com