Jeg fandt opskrifterne i bladet “Sund-forskning” og har lavet nogle rettelser, sat mit eget præg på dem og kom frem til følgende opskrifter:
CITRON IS:
– 2 dl cashewnødder
– 1½ dl mælk (jeg brugte rismælk – isen er selvfølgelig ikke lactosefri ved brug af almindelig mælk).
– 3 spsk. agavesirup
– 2 spsk. kokosolie (opskriften sagde lecitingranulat, men det havde jeg ikke og improviserede derfor med kokosolien og resultatet blev super).
– Revet skal fra en økologisk citron
– 3 spsk. citronsaft
– 2 tsk. gurkemeje
Blend alle ingredienserne godt og kom cremen i en skål eller bøtte med låg og kom den i fryseren i ca. fire timer inden servering.
VANILJE COOKIES:
– 4 store og bløde dadler ( dem i bakker — og husk at fjerne stenen).
– 3 spsk. kokosmel
– 1-2 tsk. ren vanilje
– 1 tsk. kokosolie
Mos dadlerne med en gaffel og bland resten af ingredienserne i og bland godt sammen. Rul cookie-dejen ud mellem to stykker bagpapir og udstik små runde cookies med f.eks. et glas. Frys dem ned i mindst 10 minutter inden servering, så de er faste og seje at bide i.
Server med citron-isen.
MUMS, lyder det her fra kvisten.