Tak for alle jeres lykønskninger på min fødselsdag. <3
Den perfekte pizza aften – syv-retters menu
I lørdags blev jeg 30 år, og jeg havde derfor inviteret mine piger til syv-retters middag hos mig.
De syv retter bestod af syv forskellige pizzaer.
Den slags pizza aftener har jeg efterhånden holdt med stor succes nogle gange. Det fungerer bare så godt.
Jeg forbereder altid alle pizzaerne, så de er klar til bare at komme i ovnen, så jeg kan være til stede hos mine gæster hele aftenen.
Jeg bager og serverer én pizza ad gangen – et stykke til hver gæst – og skulle der, når vi har smagt alle pizzaer, være plads til mere, kan man vælge flere stykker af favoritpizzaerne.
Jeg bruger normalt pizzakongen Gorms opskrift på pizzabunde, men da jeg denne gang søgte efter opskriften, opdagede jeg, at man i udvalgte Coop butikker landet over, kan købe den økologiske dej i pakker med to frosne pizzadejskugler, som bare skal rulles ud, når de er optøet.
Den opdagelse gjorde en mor til to små pseudotvillinger glad. 😀
Et par gode råd til en vellykket pizza aften:
1. Jeg bruger ikke revet ost – men i stedet bøffelmozzarella.
2. jeg laver en lækker tomatsauce (se opskrift længere nede).
3. Min hjemmelavede pesto, som jeg tillader mig at kalde “verdens bedste pesto” er altid en garanti for en god aften (find opskriften længere nede).
4. Enten griller jeg pizzaerne på en pizzasten eller bager dem ved 250 grader på varme bageplader.
5. Dessertpizzaen er et hit! Dessertpizzaen vækker altid stor begejstring hos mine gæster.
Blandingen mellem den salte bund, den fede mascarpone, de syrlige bær, den søde hvide chokolade og de knasende hasselnødder er ganske enkelt fantastisk. 🙂
De syv pizzaer:
1. Trøffelolie, bøffelmozzarella, kartoffel og rosmarin – top med ruccola.
2. Tomatsauce, bøffelmozzarella, tun, rejer og ananas – top med verdens bedste pesto og ruccola.
3. Tomatsauce, bøffelmozzarella, løg svampe, kyllingepølser – top med verdens bedste pesto eller hvidløgsolie.
4. Tomatsauce, bøffelmozzarella, parmaskinke, – top med cherrytomater, parmesan, verdens bedste pesto og ruccola.
5. Olivenolie, gedeost, bacon, æble og honning – top med lidt kokossirup og hvidløgsolie.
6. Tomatsauce, bøffelmozzarella, løg, svampe, peberfrugt og chorizo – top med hvidløgsolie.
7. Mascarpone (rørt op med kokossukker og vanilje), hindbær og blåbær – top med revet hvid chokolade og hakkede hasselnødder.
Opskrift på tomatsauce:
Det skal du bruge:
? 1 dåse hakkede tomater
? 3 fed hvidløg
? 1 løg
? 2 spsk. olivenolie
? (friske) krydderurter ? jeg bruger basilikum oregano
? saften fra en appelsin ? det er hemmeligheden. ?
? salt og peber
Sådan gør du:
1. Svits løg og hvidløg.
2. Tilsæt olivenolie, de hakkede tomater og appelsinsaften og lad saucen simre i 30-45 min.
3. Tilsæt krydderurter og smag til med salt og peber.
Opskrift på “verdens bedste pesto”:
Det skal du bruge:
? Et bundt økologisk basilikum
? Et bundt økologisk persille
? 2 dl god olivenolie
? 3 fed hvidløg
? 75 gram pinjekerner
? 75 gram god parmesan ost
? 1/2 spsk. honning
? 1/2 spsk. citronsaft
? ca. 1/2 tsk. salt
? lidt friskkværnet peber
Sådan gør du:
1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager farve.
2. Vask krydderurterne og brug alle bladene.
3. Bland det hele sammen i en blender og blend (eller en foodprocessor, hvis man har sådan én ? kommer an på, hvilken konsistens, man ønsker).
Velbekomme og god pizzaaften. 🙂