Stephanie Fisker

Frikadelleburger med skyr-remoulade, syltede agurker og rødkål med granatæble

Frikadelleburger i grove boller med hjemmerørt skyr-remoulade,
syltede agurker og rødkål med granatæble:

Frikadeller med “skjult” grønt:
– 500 gram hakket svine og kalvekød
– 2 æg
– 1 løg, fintrevet eller blendet
– 1 squash, revet
– 1 gulerod, revet
– 1 dl mælk eller danskvand
– 1 dl havregryn
– 2 tsk. himalayasalt
– friskkværnet peber
– evt. smagsneutral kokosolie til stegning

1. Rør kødet sejt med salt i hånden eller i en røremaskine inden resten af ingredienserne tilsættes. Dét er hemmeligheden bag en god, saftig frikadelle, da det gør det muligt for farsen at suge mere væske.
2. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det grundigt sammen.
3. Lad farsen hvile i køleskabet i en times tid.
4. Form frikadellerne med en ske og håndfladen og bag dem ved 225 grader varmluft i ca. 25 eller steg dem ved middel varme i smagsneutral kokosolie til de er færdige indeni og har en perfekt stegeskorpe.
Kom ikke for mange frikadeller på panden af gangen, og lad være med at vende dem hele tiden – steg dem færdige på den ene siden, inden du vender dem.

Rødkål:
– 400 gram rødkål, snittet
– 1 dl kokossukker eller sukrin gold
– saft og skal fra en øko appelsin (riv og brug kun den yderste, orange skal)
– 1/2 dl æbleeddike
– saften fra et granatæble (halver den og pres saften ud i en skål. Si evt. “klumperne” fra)
– 2 tsk. himalaysaltsalt
– 1 spsk. smagsneutral kokosolie
– evt. en kanelstang

Svits rødkålen i smagsneutral kokosolie i en gryde. Tilsæt kokossukker og derefter resten af ingredienserne og lad det simre i en times tid ved svag varme.

Agurkesalat:
– 1 agurk
– 1 dl æbleeddike
– 1 dl vand
– 1 dl sukrin gold eller kokossukker
– 1 tsk. himalayasalt
– friskkværnet peber

Kom alle ingredienserne i glås med låg og ryst det sammen og stil det på køl i minimum en halv time (gerne længere).

Hjemmerørt skyr-remoulade:
– 1 dl skyr
– 1 dl piccalilly (remoulade puré som kan købes i Føtex)
– evt. 1 spsk. mayonnaise for en rundere smag
– et drys himalaysalt

Bland det hele sammen.

Find opskriften på de bedste grove burgerboller HER

Nu har du den samlede opskrift på den perfekte frikadelleburger og der er vist ikke andet at sige en velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com