Stephanie Fisker

Fuldkornstærte med gedeost, søde rødløg, kaki og pekannødder

I november var Kasper, Elva og jeg i Paris. Det var en dejlig tur med masser af dejlig fransk mad.
Vi fik blandt (MEGET) andet en quiche med gedeost, fersken, søde rødløg og valnødder, som smagte virkelig godt.
Jeg har “kvistificeret” den franske quiche og det er der kommet denne lækre opskrift på fuldkornstærte med gedeost, søde rødløg, kaki og pekannødder ud af.

Som jeg skrev om i et tidligere indlæg “Ud med dommeren”, har Kasper og jeg valgt at køre BLW (baby-led weaning) metoden med Elva (læs mere om BLW HER).
Elva har derfor med stor velbehag guffet mors tærte i sig, og hun mener altså den er børnevenlig. 😉
Det skal dog siges, der ser ud som om, hun har sine forældres madglæde – hun kan lide alt indtil videre.

Her på Kvisten er vi altså vilde med min nyeste tærteopskrift. Det håber jeg, du også er. 🙂

Fuldkornstærte med gedeost, søde rødløg, kaki og pekannødder:
Fuldkornsbund:
– 200 gram mel (jeg brugte 50 gram rugmel, 100 gram fuldkornsspeltmel og 50 gram grahamsmel).
– 1 dl olivenolie
– 1 æg
– 1/2 tsk. himalayasalt
– evt. 1-2 spsk. vand

1. Ælt det hele godt sammen.
2. Rul dejen ud så den passer til tærtefadet og beklæd det med dejen.
3. Bag tærtebunden ved 200 grader i 15 min.

Tærtefyld:
– 5 æg
– 2 dl hytteost
– 3 rødløg
– 150 gram spinat
– 2 spsk. honning
– 3 kakifrugter (kan erstattes med figner eller blommer)
– ca. 150 gram gedeost (gederulle)
– en lille håndfuld pekannødder
– 1 tsk. himalayasalt
– friskkværnet peber

1. Hak og svits løgene i eksempelvis smagsneutral kokosolie i nogle minutter. Når de begynder at blive lidt bløde tilsættes honning. Fordel løgene udover tærtebunden.
2. Svits spinaten til det falder sammen. Fordel spinaten udover tærtenbunden.
3. Pisk æg og hytteost sammen. Tilsæt himalayasalt og friskkværnet peber og hæld det derefter udover tærtebunden.
4. Skær kakifrugterne i både og gederullen i skiver og fordel dem skiftevis udover tærten.
5. Hak pekannødderne og top med dem. Kom evt. lidt honnning udover tærten.
6. Bag tærten ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Server evt. med et par dråber balsamico og honning.

Info: Tærten smager også alletiders kold. 🙂

Velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com