FULDKORNSTÆRTE MED NYE, DANSKE KARTOFLER, SPINAT, SVAMPE OG HYTTEOST:
FULDKORNSBUND:
– 200 gram mel (jeg brugte 50 gram rugmel, 100 gram fuldkornsspeltmel og 50 gram grahamsmel).
– 1 dl olivenolie
– 1 æg
– 1/2 tsk. himalayasalt
– evt. 1-2 spsk. vand
1. Ælt det hele godt sammen.
2. Rul dejen ud så den passer til tærtefadet og beklæd det med dejen.
3. Bag tærtebunden ved 200 grader i 15 min.
FYLD:
– 300 gram nye, danske kartofler
– 250 gram spinat
– 100 gram brune champignon
– 1 løg
– 2 fed hvidløg
– 2,5 dl hytteost
– 4 æg
– 3 tomater
– smag til med kryddersalt, peber pg chiliflager (Urtekram).
– evt. lidt god parmesan til topping
1. Skyl kartoflerne, og skær dem over en gang eller to. Kom dem, kryddersalt, friskkværnet peber og lidt olivenolie i en plastikpose og ryst det godt sammen. Fordel kartoflerne på en beklædt bageplade og bag dem ved 200 grader i ca. 30 min.
2. Pres hvidløg og hak løg, svampe og spinat groft.
3. Steg løg og hvidløg i et par minutter, tilsæt derefter svampe og spinat. Når spinaten er faldet sammen, krydres der med salt, peber og chiliflager.
4. Pisk æg og hytteost sammen. Bland derefter spinat/svampe-blandingen og kartofler deri, og hæld det derefter i den forbagte tærtebund.
5. Skær tomaterne i skiver og læg dem ud over tærten.
6. Bag tærten ved 200 grader til æggemassen har sat sig – ca. 15 min.
Riv evt. lidt god ost udover tærten 5-10 min. før den er færdigbagt.
Server evt. med “Verdens bedste pesto”.
VERDENS BEDSTE PESTO:
– Et bundt økologisk basilikum
– Et bundt økologisk persille
– 2 dl god olivenolie
– 3 fed hvidløg
– 75 gram pinjekerner
– 75 gram god parmesan ost
– 1/2 spsk. honning
– 1/2 spsk. citronsaft
– ca. 1/2 tsk. salt
– lidt friskkværnet peber
1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de tager farve.
2. Vask krydderurterne og brug alle bladene.
3. Bland det hele sammen i en blender og blend (eller en foodprocessor, hvis man har sådan én – kommer an på, hvilken konsistens, man ønsker).
Velbekomme. 🙂