Hvad skal du have til aftensmad? Jeg har et godt bud!
Hvad med denne lækre fuldkornstærte med plantefars i tomat og “fløde”-sauce (blendet hytteost), masser af grøntsager og urter og en frisk oregano-dressing?!
Fuldkornstærte med plantefars, tomat og oregano-dressing:
Fuldkornsbund:
– 200 gram mel (jeg brugte 50 gram rugmel, 100 gram fuldkornsspeltmel og 50 gram grahamsmel).
– 1 dl olivenolie
– 1 æg
– 1/2 tsk. himalayasalt
– evt. 1-2 spsk. vand
1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
2. Ælt det hele godt sammen.
3. Tryk dejen ud så den passer til et smurt tærtefad.
4. Bag tærtebunden i 15 min.
Tærtefyld:
– 5 æg
– 200 gram hytteost
– 300 gram plantefars
– 1 rød peber, i tern
– 2 løg, hakket
– 4 fed hvidløg, presset
– 1-2 røde chili, finthakket (fjern evt. kernerne, hvis det ikke skal være for stærkt)
– 1 squash, groftrevet
– 2 spsk. paprika
– 1 bundt frisk basilikum
– 1/2 dåse hakkede tomater
– 1/2 aubergine, i tynde skiver vendes i lidt olivenolie
– 100 gram feta
– revet citronskal fra en øko citron
– frisk oregano
– himalayasalt og friskkværnet peber
1. Sauter løg og hvidløg i nogle minutter, tilsæt og svits paprika og tilsæt oksekød, rød peber og citronskal og svits igen i nogle minutter. Tilsæt derefter squash og basilikum. Tilbered plantefarsen som anvist på pakken.
2. Kom æggene i en skål, pisk dem sammen og tilsæt hytteost, hakkede tomater, 1 tsk. himalayasalt og friskkværnet peber og rør det hele sammen. Hæld æggemassen udover tærtebunden med plantefarsblandingen.
4. Læg aubergineskiverne udover tærten og fordel fetaen til sidst.
5. Bag tærten i ca. 30 min. ved 200 grader almindelig ovn.
Oregano-dressing:
– 1 bundt frisk oregano
– 2 dl skyr
– 1 tsk. citronsaft
– 1/2 tsk. honning
– 1/2 tsk. himalayasalt
– 2 fed hvidløg, presset
Kom det hele i en skål og blend det med en stavblender.
Server tærten med oregano-dressing.
Velbekomme. 🙂