GRÆSKAR MUFFINS:
(ca.12 stk.)
– 4 dl havremel – blendede havregryn
– 3 dl græskarpuré – enten fra dåse eller hjemmelavet – se vejledning nederst i opslaget.
– 1 dl æblemos (urtekram)
– 3 æggehvider (1 æggehvide svarer til ca. 4 spsk. flydende æggehvider).
– 1,5 dl sødning – jeg brugte 1 dl sukrin og 1/2 dl kokossukker.
– 2 tsk. kanel
– 1 tsk. stødt ingefær
– 1/2 tsk. stødt muskatnød
– 1/2 tsk. stødt nelliker
– 1 tsk. bagepulver
– 1/2 tsk. natron
– 1/2 tsk. salt
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det hele godt sammen.
3. Hæld massen i en muffinsform – enten smurt eller beklædt med papir muffinsforme.
4. Bag dem i ca. 20 min.
Serveringsforslag:
Som de er, med honning, med hakkede nødder eller med en glasur af flødeost, honning og lime.
1. Vask hokkaido græskaret grundigt.
2. Halver det og fjern kernerne med en ske.
3. Skær græskaret i både.
4. Bag det ved 130 grader varmluft i ca. en time – til de er møre.
5. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv – jeg fjernede ikke al skrællen.
6. Blend græskar bådene med en stavblender – tilsæt evt. en smule vand.
Velbekomme. 🙂