i dag får I opskriften på græskarbrød/kage, eller-jeg spiser-det-hele-lækkert”.
– Hvis man er til svampede banankager og krydrede gulerodskager, vil følgende opskrift helt sikkert være et hit.
GRÆSKARBRØD/KAGE
– 2,5 dl havremel – blendede havregryn.
– 1 dl kokosmel – den helt fintmalede slags – ikke flødebolle slagsen.
– 1,5 dl valgfri mel – jeg lavede en glutenfri version og brugte derfor 0,75 dl groft rismel og 0,75 dl boghvedemel.
– ca. 2,5 dl hjemmelavet græskarpuré eller en dåse græskarpuré.
– 4 dl mælk – jeg brugte rismælk
– 1,5 dl sødning – jeg brugte sukrin gold – måske lidt mindre, hvis du bruger honning eller sirup.
– 2 æg
– 1 spsk. bagepulver
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. salt
– 2 tsk. kanel
– 1/2 tsk stødt nelliker
– 1/2 tsk stødt muskatnød
– 1 tsk. stødt ingefær
– 1 tsk. æbleeddike
1. Tænd ovnen på 180 grader
2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
2. Tilføj derefter alle de våde og bland/pisk sammen.
3. kom massen i en smurt form – drys evt. lidt sukrin gold og havregryn over kagen – og bag den i ca. 50 min.
4. Lad kagen nedkøle – det er faktisk en af de kager, der bliver endnu mere lækker og svampet, når den er kold. – Her vil min søster Cille helt sikkert være uenig, da hun mener udsagnet “kagen er bedst kold”, er en skrøne.
Serveringsforslag:
Som den er, med nøddesmør eller en glasur af flødeost.
Man kan købe græskarpuré på dåse i Superbest butikkerne, eller man kan lave det selv.
HJEMMELAVET GRÆSKARPURÉ:
– Et hokkaido græskar.
1. Vask hokkaido græskaret grundigt.
2. Halver det og fjern kernerne med en ske.
3. Skær græskaret i både.
4. Bag det ved 130 grader varmluft i ca. en time – til de er møre.
5. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv – jeg fjerner ikke al skrællen.
6. Blend græskar bådene med en stavblender – tilsæt evt. en smule vand.
Velbekomme. 🙂