Det er svært at finde en mere perfekt grov burgerbolle end denne. Så er det sagt! 🙂
Grove burgerboller:
– 20 gram gær
– 2,5 dl rismælk
– 2 spsk. sirup eller honning
– 2 tsk. himalayasalt.
– 1/2 ? 1 tsk. kardemomme
– 1 æg
– 1/2 dl smagsneutral kokosolie eller olivenolie
– 100 gram rugmel
– 100 gram groft mel (f.eks. fuldkornsspelt)
– 100 gram havregryn
– 250- 300 gram hvedemel
– Æg til pensling og sesamfrø til drys
1. Opløs gæren i lunet rismælk og rør sirup, kardemomme, olie, salt og æg i.
2. Rør derefter rugmel, grahamsmel og havregryn deri. Dernæst tilsættes hvedemel efter behov, imens der æltes.
3. Ælt grundigt.
4. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. en time og del den derefter i det ønskede antal (ca. 12 stk.)
5. Rul dem til boller, og tryk dem flade til cirka 2. cm i højden.
6. Lad dem efterhæve i 30 min.
7. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø.
8. Bag bollerne i 10-12 min. ved 210 grader.
Velbekomme. 🙂