De her flutes er bare så lækre og kan bruges til næsten alt. 🙂
GROVE GULERODSFLUTES:
– 25 gram gær
– 4 dl. mælk – jeg bruger rismælk
– 1 dl skyr
– 1/2 dl. olivenolie
– 1 spsk. honning
– 2-3 tsk. salt
– 2 gulerødder
– 2 dl. Havregryn
– 1 dl. græskarkerner
– 1 dl. solsikkekerner
– 1 dl. hørfrø
– 25 gram gær
– 4 dl. mælk – jeg bruger rismælk
– 1 dl skyr
– 1/2 dl. olivenolie
– 1 spsk. honning
– 2-3 tsk. salt
– 2 gulerødder
– 2 dl. Havregryn
– 1 dl. græskarkerner
– 1 dl. solsikkekerner
– 1 dl. hørfrø
– 1/2 dl sesamfrø
600-700 gram mel. Jeg brugte 300 gram rugmel og 300-400 gram fuldkornsspeltmel.1. Gæren opløses i mælken og olien og skyr, honning og salt tilsættes.
2. Herefter rives gulerødderne groft og røres i sammen med kerner og havregryn.
3. Rør melen i lidt ad gangen og ælt godt.
4. Dejen skal hæve et lunt sted i mindst en time og derefter formes til 3 flutes og efterhæve i 20-30 min.
5. Brødene sættes i en kold ovn der tændes på 200 grader og efterfølgende 15 min ved 225 grader.
2. Herefter rives gulerødderne groft og røres i sammen med kerner og havregryn.
3. Rør melen i lidt ad gangen og ælt godt.
4. Dejen skal hæve et lunt sted i mindst en time og derefter formes til 3 flutes og efterhæve i 20-30 min.
5. Brødene sættes i en kold ovn der tændes på 200 grader og efterfølgende 15 min ved 225 grader.
Velbekomme. 🙂