– 1 dåse butterbeans
– 3 æg
– 300 gram gulerødder -groftrevne
– 2 dl æblemos – jeg bruger den fra Urtekram, som ikke indeholder andet end æbler.
– 150 gram mandler – blendet til mel i en blender eller foodprocessor.
– 1, 5 dl sukrin gold – eller evt. en anden sødning, som f.eks. dadler eller honning – men tilpas da mængden.
– 1 spsk. bagepulver
– 1 tsk. salt (vigtigt)
– 2 tsk. kanel
– 1 tsk. stødt nelliker
– 1/2 tsk. ren vaniljepulver
– En knivspids stødt muskatnød
1. Tænd ovnen på 180 grader
2. Hæld vandet fra butterbeans’ene og skyl dem.
3. Blend butterbeans, æg, æblemos og sukrin gold i en blender.
4. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
5. Hæld det hele sammen, bland og tilsæt gulerødderne.
6. Bag kagen i en smurt springform eller lignende i ca. 40 min.
7. Lad kagen køle ned og kom derefter glasuren på.
Glasur 1:
– 200 gram neutral flødeost
– 3 spsk. acacie honning
– saften fra en halv lime
Bland det hele sammen i en skål.
Glasur 2 (laktosefri):
– 150 gram cashewnødder
– saft og skal fra en halv øko citron
– 3 spsk. honning
– 2 spsk. kokosolie
– evt. 1/2 tsk
1. Sæt cashewnødderne i blød i minimum en time.
2. Hæld vandet fra cashewnødderne og kom alle ingredienser i en skål og blend med en stavblender. Eller giv det en tur i en foodprocessor.
Velbekomme. 🙂