Stephanie Fisker

Jordskokkesuppe med kammuslinger, ristede svampe, æbler og chorizo

Jordskokkesuppe med kammuslinger, ristede svampe, æbler og chorizo

Selvom kalenderen siger at det er forår, synes jeg nu stadig vejret siger at en dejlig jordskokkesuppe er på sin plads. Ellers gør jeg jeg! For den er afsindig lækker.

Det er en fløjlsblød jordskokkesuppe med en perfekt balance mellem cremet og sprødt og salt, surt og sødt.

Jordskokkesuppe med kammuslinger, ristede svampe, æbler og chorizo:

– 500 gram jordskokker
– 4 skalotteløg
– 3 fed hvidløg
– 1 liter vand
– 1 dl fløde
– 1 spsk. herbamare urtebouillon
– Smagsneutral kokosolie til stegning.

Topping:

– 8 kammuslinger
– 200 gram svampe
– 1 æble
– 50 gram chorizo
– purløg
– Smagsneutral kokosolie til stegning.
– Himalyasalt

Vejledning:

1. Skyld og skræl jordskokkerne.
2. Skær/hak jordskokkerne, skalotteløgene og hvidløgene
3. Svits skalotteløgene og hvidløgene i nogle minutter i gryde. Tilsæt derefter jordskokkerne og svits i ca. 5 minutter.
4. Bland herbamare urtebouillon op i 1 liter kogende vand og hæld det i gryden. Lad det simre til jordskokkerne er møre og kan blendes med en stavblender.
5. Imens laves toppingen… Skyl og hak svampene og æblet fint. Skær chorizoen i små stykker. Svits det hele på en pande i lidt smagsneutral kokosolie.
6. Blend suppen med en stavblender og tilsæt derefter fløden. Smag til med himalayasalt.
7. Steg kammuslingerne på en pande ved meget høj varme i rigeligt smagsneutral kokosolie i ca. 1 minut på hver side. De må ikke få for meget, så bliver de kedelige.

Server suppen med kammuslinger, svampe/æble/chorizo-blandingen og top med purløg.

Velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com