Stephanie Fisker

Kokos-karamelkage

Den her kokos-karamelkage uden hvidt, raffineret sukker, gluten og laktose smager skønt og sødt af en slags drømmekage uden den grove kokos. Den bløde karamel på toppen smelter på tungen og fuldender kagen, som er blevet kaldt min hidtil bedste af min svigerinde. 🙂

Note: Til opskriften skal der bruges 2 dåser kold kokosmælk – og ikke light udgaver, da de bare indeholder mere vand.
Kokosmælken stilles på køl i minimum 8 timer (jeg har altid nogle på køl, så de er klar når lysten rammer mig).
Når kokosmælken har været på køl, er det nemt at adskille den fede og den tynde del.

Kokos-karamelkage:

Kage:
– 150 gram af den fede del af kokosmælken
– 100 gram af den tynde del af kokosmælken
– 200 gram kokossukker
– 4 æg
– 50 gram fint fiberkokosmel
– 50 gram fedtreduceret mandelmel
– 1 tsk. vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver
– 1 knivspids himalayasalt

Karamel:
– 300 gram af den fede del af kokosmælken
– 100 gram kokossukker
– en knivspids himalayasalt

1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
2. Kom æg, kokossukker og vaniljepulver i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.
3. Tilsæt kokosmælk – både den fede og den tynde. Pisk igen.
4. Tilsæt fedtreduceret mandelmel, fint fiberkokosmel, bagepulver og himalayasalt og pisk en sidste gang.
5. Kom kagedejen i en smurt form og bag den i ca. 35 minutter.
6. Kom ingredienserne til karamellen i en kaserolle og lad det koge op under omrøring. Skru ned til svag varme og rør i det med jævne mellemrum i ca. en halv time.
7. Kom karamellen på den afkølede kage.

Velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com