De her blondies har fået sit navn, fordi de har samme svampede konsistens som brownies, men ikke har den mørke kakao/chokolade farve. Den smager bedst, når kagen har sat sig, og har været på køl – så lav den evt. dagen inden, den skal spises. Skal spises med ske.
Indeholder ikke gluten og laktose, men proteiner fra kikærterne, som i øvrigt ikke kan smages.
KOKOSBLONDIES MED DANSKE JORDBÆR OG HVID CHOKOLADE GLASUR:
– 1 dåse kikærter
– 1 dåse kokosmælk (ikke light – der er bare mere vand i)
– 2 dl kokosmel
– 3 dl havregryn
– 2 æg
– 1 dl kokosolie eller
– 3 dl kokossukker
– 2 tsk. ren vanilje
– 1 spsk. bagepulver
– 1/2 tsk salt
– 300 gram jordbær
1. Tænd ovnen på 175 grader
2. Kom alle ingredienserne, undtaget jordbær, i en blender og blend grundigt.
3. Skær jordbærrene i halve og bland dem derefter i kagedejen.
4. Kom kagedejen i en smurt form og bag den i ca. 45 min.
HVID CHOKOLADE GLASUR:
– 3 spsk. Kakaosmør
– 3 spsk. Kokosblomstsirup
– 3 spsk. Cashewsmør
– 1 tsk. ren vanilje
1. Smelt kakaosmøren ved meget svag varme og bland derefter det hele sammen i en skål.
2. Kom glasuren på den afkølede kage.
Jeg pyntede med frysetørrede jordbær.
Velbekomme. 🙂