Glædelig jul alle sammen. 🙂
I forsinket julegave af mig,får I en konfektkage som er lavet af mandler og hasselnødder.
Bunden smager af marcipan og toppingen af nougat – tilsammen udgør de en dejlig svampet konfektkage.
Konfektkagen er i øvrigt uden raffineret sukker, mel og mælk.
Konfektkage:
Mandelbund:
– 200 mandler (ikke fedtreduceret – blend selv)
– 200 gram kokossukker
– 100 gram smagsneutral kokosolie
– 3 æg
– 1 tsk. ren vanilje
– 1 tsk. bagepulver
1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn.
Blend selv mandler til mel i en blender.
2. Kom æg, kokossukker og ren vaniljepulver i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.
3. Tilsæt smeltet (ikke varm) smagsneutral kokosolie, mandelmel og bagepulver og pisk igen.
4. Kom kagen i en smurt form og bag den i ca. 30 min.
Hasselnøddetopping:
– 100 gram hasselnødder
– 200 gram bløde og saftige dadler (dem i bakker – husk at fjerne stenene)
– 20 gram kakaopulver
– 20 gram smagsneutral kokosolie
– 1/2 dl vand
1. Blend hasselnødder til mel i en blender.
2. Kom dadler, smagsneutral kokosolie og vand i en skål og blend det grundigt med en stavblender.
3. Bland hasselnøddemelet i og blend igen med stavblenderen.
4. Tilsæt kakaopulver til sidst og blend en sidste gang.
5. Kom nougat-toppingen på den afkølede kage.
Opbevar kagen på køl, men tag den ud et kvarter før servering.
Velbekomme. 🙂