Kagen som har ry for at være noget så “mormor”, er blevet moderniseret efter den har været i mine hænder. Jeg synes, I skal prøve Kvistens udgave af marmorkagen. 🙂
Den er i øvrigt uden raffineret sukker, gluten og laktose.
Marmorkage:
– 150 gram smagsneutral kokosolie
– 200 gram kokossukker (for en mere kalorieletudgave kan 100 gram erstattes med sukrin eller sukrin gold)
– 4 æg
– 2 dl kokosmælk (gerne extra creamy)
– 50 gram fedtreduceret mandelmel
– 50 gram fint kokosmel (kokosfibermel)
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– 2 tsk. bagepulver
– 2 spsk. kakaopulver
1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
2. Kom smagsneutral kokosolie og kokossukker i en skål og pisk det grundigt med en elpisker.
3. Tilsæt æggene ét af gangen, og pisk imellem.
4. Tilsæt kokosmel, mandelmel, ren vaniljepulver og bagepulver og bland det forsigtigt sammen.
5. tilsæt kokosmælken og bland det forsigtigt sammen.
6. Kom ca. 1/3 af kagedejen i en anden skål, tilsæt kakaopulver og bland det sammen.
7. Smør en brødform med smagsneutral kokosolie. Fordel først det halve af den resterende lyse kagedej i formen, dernæst den mørke kagedej og til sidst den sidste lyse kagedej. Brug en strikkepind eller en kniv til at “rode” forsigtigt rundt i kagedejen, så vi får den har marmoreffekt i kagen.
8. Bag kagen i ca. en time.
Velbekomme.