MINE YNDLINGS BOLLER:
(to bradepander – ca. 16-18 stk.)
– 25 gram gær
– 2,5 dl lunkent vand
– ½ dl chiafrø og ½ dl hørfrø (lægges i 3 dl vand mens du blander de andre ting, så chiafrøene kan nå at absorbere så meget vand som muligt).
– 400 g mel (jeg brugte rugmel og fuldkorns speltmel)
– 100 gram havregryn
– 50 gram sesamfrø
– 100-200 gram solsikkekerner og/eller græskarkerner
– 1 dl hakkede mandler eller hasselnødder (jeg brugte mandler)
– 1 revet æble
– 1 moden banan (moses med en gaffel)
– 2-3 revet gulerødder
– 2 æg
– 6 spsk oliven olie eller kokosolie
– 2 tsk. salt
1. Opløs gæren i vandet og bland derefter olie, salt deri.
2. Tilsæt æg.
3. Bland resten af ingredienserne sammen og tilsæt til sidst melet lidt af gangen.
4. Dejen hæver minimum en halv time.
5. Dejen er ret klistret og lægges på bagepapir med to skeer.
6. Bollerne bages med varmluft ved 200 grader i 18 min.