De her grovboller er, uden sammenligning, de bedste verden efter min mening.
– De er spækket med sunde sager som masser af kerner, mandler, chiafrø, fuldkorn, gulerødder, æble der giver syre, banan der giver sødme. Alt i alt bare perfekt kombination og balance af det hele.MINE YNDLINGS GROVBOLLER:
(to bradepander – ca. 16-18 stk.)
– 25 gram gær
– 2,5 dl lunkent vand
– 1 dl olivenolie
– 2 æg
– 400 g mel (jeg brugte rugmel og fuldkorns speltmel)
– 150 gram havregryn
– 1/2 dl chiafrø tilføj til kurv
– 1 dl hørfrø
– 50 gram sesamfrø
– 100 gram solsikkekerner
– 100 græskarkerner
– 1 dl hakkede mandler
– 1 revet æble
– 1 moden banan (moses med en gaffel)
– 2-3 revet gulerødder
– 2 tsk. himalayasalt tilføj til kurv
– De er spækket med sunde sager som masser af kerner, mandler, chiafrø, fuldkorn, gulerødder, æble der giver syre, banan der giver sødme. Alt i alt bare perfekt kombination og balance af det hele.MINE YNDLINGS GROVBOLLER:
(to bradepander – ca. 16-18 stk.)
– 25 gram gær
– 2,5 dl lunkent vand
– 1 dl olivenolie
– 2 æg
– 400 g mel (jeg brugte rugmel og fuldkorns speltmel)
– 150 gram havregryn
– 1/2 dl chiafrø tilføj til kurv
– 1 dl hørfrø
– 50 gram sesamfrø
– 100 gram solsikkekerner
– 100 græskarkerner
– 1 dl hakkede mandler
– 1 revet æble
– 1 moden banan (moses med en gaffel)
– 2-3 revet gulerødder
– 2 tsk. himalayasalt tilføj til kurv
1.Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Chiafrø og hørfrø lægges i 3 dl vand, så chiafrøene kan nå at absorbere så meget vand som muligt.
3. Opløs gæren i vandet og bland derefter olie, salt deri.
4. Tilsæt æg.
5. Bland resten af ingredienserne deri og tilsæt til sidst melet lidt af gangen.
6. Dejen hæver minimum en halv time.
7. Dejen er ret klistret og lægges på bagepapir med to skeer.
8. Bollerne bages i 18-20 min.
De er også perfekte som sandwichboller.
Velbekomme. 🙂