Stephanie Fisker

Nougathummus

Nougathummus

Nougathummus

Nougathummus – en hasselnødde-spread lavet på kikærter, hasselnødder, kakao og dadler.
Ganske få ingredienser som på 5 minutter kan blive til en vegansk, protein- og fiberrig nougatlignende lækkerhed! 😀

En traditionel hummus består hovedsageligt af kikærter.
Jeg valgt at kalde den her hasselnøddecreme/nougatspread (som man også kunne have kaldt den) for en nougathummus, da hovedingrediensen er kikærter – selvom man overhovedet ikke kan smage det.
Det man til gengæld kan smage er nougatlignende lækkerhed, som du kan bruge på et utal af måder …

Prøv den på brød, i pandekager, på vafler mm., brug den som dip til frugtstænger, rul den til kugler og overtræk dem evt. med chokolade og lad ellers fantasien få frit slag. 🙂

Kikærter er ret seje! De er billige, de er fiberrige, de er en god kilde til protein, de er klimavenlige og de har mange andvelsesmuligheder – eksempelvis i nougathummus. 😀

Du skal bruge:

– 1 dåse kikærter
– 100 gram hasselnødder (evt. bagte – se note)
– 15 bløde dadler (husk af fjerne stenene)
– 2 spsk. kakaopulver
– evt. 2 spsk. hasselnøddesmør for en stærkere hasselnøddesmag og en mere cremet konsistens
– evt. en lille smule vand eller smagsneutal kokosolie, hvis du ønsker en mere blød nougathummus

Note: At bage mandler og nødder fremhæver smagen?

Vejledning til bagte mandler og nødder:
Bag mandlerne i 15 minutter ved 150 grader almindelig ovn.

Sådan gør du:

1. Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem.
2. Kom hasselnødderne i en blender og blend dem til en fin mel.
3. Kom hasselnøddemelet og resten af ingredienserne i en skål og blend det grundigt med en stavblender.

Serveringsforslag:

Spis den lækre nougathummus på brød, i pandekager, på vafler mm., brug den som dip til frugtstænger, rul den til kugler og overtræk dem evt. med chokolade og lad ellers fantasien få frit slag. 🙂

Velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com