Nougathummus
Nougathummus – en hasselnødde-spread lavet på kikærter, hasselnødder, kakao og dadler.
Ganske få ingredienser som på 5 minutter kan blive til en vegansk, protein- og fiberrig nougatlignende lækkerhed! 😀
En traditionel hummus består hovedsageligt af kikærter.
Jeg valgt at kalde den her hasselnøddecreme/nougatspread (som man også kunne have kaldt den) for en nougathummus, da hovedingrediensen er kikærter – selvom man overhovedet ikke kan smage det.
Det man til gengæld kan smage er nougatlignende lækkerhed, som du kan bruge på et utal af måder …
Prøv den på brød, i pandekager, på vafler mm., brug den som dip til frugtstænger, rul den til kugler og overtræk dem evt. med chokolade og lad ellers fantasien få frit slag. 🙂
Kikærter er ret seje! De er billige, de er fiberrige, de er en god kilde til protein, de er klimavenlige og de har mange andvelsesmuligheder – eksempelvis i nougathummus. 😀
Du skal bruge:
– 1 dåse kikærter
– 100 gram hasselnødder (evt. bagte – se note)
– 15 bløde dadler (husk af fjerne stenene)
– 2 spsk. kakaopulver
– evt. 2 spsk. hasselnøddesmør for en stærkere hasselnøddesmag og en mere cremet konsistens
– evt. en lille smule vand eller smagsneutal kokosolie, hvis du ønsker en mere blød nougathummus
Note: At bage mandler og nødder fremhæver smagen?
Vejledning til bagte mandler og nødder:
Bag mandlerne i 15 minutter ved 150 grader almindelig ovn.
Sådan gør du:
1. Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem.
2. Kom hasselnødderne i en blender og blend dem til en fin mel.
3. Kom hasselnøddemelet og resten af ingredienserne i en skål og blend det grundigt med en stavblender.
Serveringsforslag:
Spis den lækre nougathummus på brød, i pandekager, på vafler mm., brug den som dip til frugtstænger, rul den til kugler og overtræk dem evt. med chokolade og lad ellers fantasien få frit slag. 🙂
Velbekomme. 🙂