HASSELNØDDE-BANANKAGE MED SALTET KARAMEL:
Kage:
– 150 gram hasselnødder
– 4 æg
– 2 modne bananer
– 75 gram hasselnøddesmør
– 50 gram kokossukker
– 1 tsk. ren vaniljepulver
– 1 tsk. bagepulver
Saltet karamelsauce:
– 300 gram dadler (de bløde dadler i bakker. Vægten er efter stenene er fjernet)
– 1 dl mælk (jeg brugte hasselnøddemælk)
– 1/4 tsk. salt
Drys:
– kakaonibs
1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn.
2. Blend hasselnødderne til mel i en blender. Kom det i en skål og bland det sammen med vaniljepulver og bagepulver.
3. Blend bananerne i blenderen eller med en stavblender eller mos dem grundigt med en gaffel.
4. Pisk æg og kokossukker grundigt med en elpisker. Tilsæt bananmosen og hasselnøddesmør, og bland til sidst blandingen med hasselnøddemel, vanilje og bagepulver i.
5. Kom kagedejen i en smurt form og bag den i ca. 30 minutter.
6. Kom dadlerne, mælk og salt i en skål og blend det grundigt med en stavblender.
7. Kom den saltede karamel på den afkølede kage. Top med kakaonibs.
Velbekomme. 🙂