(6-8 portioner)
– 1 kg æbler
– 2 dl vand
– 1 dl sukrin
– 2 vaniljestænger –
– saft og revet skal fra en 1/4 øko citron
– 1 tsk. kanel
– en knivspids stødt muskatnød
– en knivspids salt
Crunch:
– 2 dl valgfri mandler og/eller nødder – jeg brugte mandler, hasselnødder og cashewnødder.
– 2 spsk. kokosolie
– 2 spsk. akaciehonning
Kokosflødeskum:
– 1 dåse kokosmælk (måske to)
– Lidt ren vaniljepulver
Æblemos:
1. Skær æblerne (med skræl, da vi vil have alle vitaminer og kostfibre med) i både og fjern kernehuset.
2. Kom æblerne i en tykbundet gryde.
3. Riv det yderste lag af citronskallen på et rivejern og kom dét og saft i gryden.
4. Fjern kornene fra vaniljestængerne og kom både korn og stænger i gryden.
5. Kom resten af ingredienserne til æblemosen i gryden.
6. Lad det koge op og skru derefter ned for blusset til svag/middel varme og lad det simre i ca. 30 min. til æblerne er møre.
7. Når mosen er kølet lidt ned, skal den have en tur i blenderen.
8. Stil den gerne på køl i nogle timer.
Crunch:
1. Hak mandlerne/nødderne og steg dem på en pande i kokosolien til de begynder at tage lidt farve.
2. Tilføj 2 spsk. honning og tag panden af blusset.
3. Sørg for at hakke lidt i blandingen med en ske til den er helt nedkølet, da det ellers bliver klumper i stedet for crunch.
Kokosflødeskum:
1. Stil en dåse kokosmælk på køl i mindst fem timer. (Det er en god idé altid at have en kokosmælk på køl, da kokosflødeskum er super lækkert til mange ting).
2. Når kokosmælken køles ned, vil den fede den, altså kokosfløden, lægge sig øverst – brug kun dén.
3. Kom vanilje i kokosfløden og pisk med en elpisker.
Anret i lag.
Jeg lagde lidt crunch i bunden, så et lag æblemos, derefter et lag kokosfløde og til sidst lidt crunch på toppen.
Jeg serverede den for 8 personer i går aftes, og det passede perfekt med størrelsen, I kan se på billedet. – Den blev i øvrigt spist med stor velbehag og fik mange rosende ord med på vejen.