Påskeæg med marcipan og nougat:
Chokoladeovertræk:
– Vivani chokolade 75% som er sødet med kokossukker
Hjemmelavet marcipan:
– 200 gram mandler
– 100 gram saftige dadler (de bløde i bakker man finder i frugt og grønt afdelingerne – vægten er EFTER stenene er fjernet)
1. Blend mandler til mel i en blender eller foodprocessor.
2. Mos dadlerne med en gaffel eller giv dem en tur med stavblenderen. – Tilsæt evt. en lille smule kogende vand.
3. Ælt daddelmosen sammen med mandelmelet til bliver til marcipan.
4. Stil marcipanen på køl minimum en time.
Hjemmelavet nougat:
– 100 gram hasselnødder eller hasselnøddesmør
– 100 gram dadler (de bløde i bakker man finder i frugt og grønt afdelingerne – vægten er EFTER stenene er fjernet)
– 2 tsk. ren vaniljepulver
– 1-2 tsk. kakaopulver
Et lille tip:
Ved at bage hasselnødderne ved 150 grader i 15 minutter, fremhæver man nøddernes smag.
Derudover får man en mere fin nougat, hvis skallen fra hasselnødderne fjernes. Dette gøres nemt, ved at rulle de varme hasselnødder i et rent viskestykke.
1. Blend hasselnødderne grundigt i en blender, en foodprocessor, eller en kaffekværn til det bliver smør agtigt i konsistensen.
2. Mos dadlerne med en gaffel eller giv dem en tur med stavblenderen.
3 Bland det hele sammen i en skål og blend det sammen med en stavblender til det har den ønskede konsistens – jo mere du blender, jo mere olie udskiller hasselnødderne.
4. Stil nougaten på køl minimum en time.
5. Tril massen til små ægge-lignende kugler. Hvis du vil lave nogle med både marcipan og nougat, ruller du bare en lille kugle nougat først, kommer marcipan rundt om, og ruller det derefter til et æg. Stil dem på køl imens du smelter chokoladen over vandbad.
6. Vend påskeæggene i chokoladen, drys evt. med hakkede nødder, mandler, frysetørrede bær eller lignende, og lad dem tørre på en bageplade beklædt med bagepapir. Opbevar dem på køl.
Tip: Bland evt. forskellige lækkerier i marcipanen, f.eks. lakridspulver, ingefær, kokos, hindbær, kaffe, skal og/eller saft fra citron og appelsin osv.
Velbekomme og god påske. 🙂