PUMPKIN PIE MED KOKOSFLØDESKUM:
Hjemmelavet græskarpuré:
- 1 hokkaido græskar
- Tænd ovnen på 130 grader varmluft
- Vask hokkaido græskaret grundigt.
- Halver det og fjern kernerne med en ske.
- Skær græskaret i både.
- Bag dem i ca. en time – til de er møre.
- Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv ? jeg fjerner ikke al skrællen.
- Blend græskar bådene med en stavblender ? tilsæt evt. en smule vand. OBS! Dette punkt behøves ikke i denne opskrift, da hele kagedejen skal blendes. Se nedenstående.
Tærtebund:
- 2 dl affedtet mandelmel
- 3 spsk. kokosolie
- 2 spsk. kokossukker
- 1 æg
- Bland mandelmel sammen med kokossukker i en skål.
- Tilsæt kokosolie og æg og ælt det godt sammen.
- tryk dejen jævnt ud i en smurt tærteform.
Tærtefyld:
- 400 gram hjemmelavet græskarpuré (se ovenstående) eller en dåse græskarpuré
- 3 æg
- ca. 1 dl kokosmælk – tilsæt lidt mere, hvis det kræves, når det hele skal blendes. Køb IKKE light – der er bare tilsat mere vand.
- 2 dl kokossukker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ren vanilje pulver
- 1/4 tsk. stødt muskatnød
- 1/4 tsk. stødt nelikker
- 1/4 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk gurkemeje (kan undlades)
- 1/4 tsk. himalayasalt
- Tænd ovnen på 175 grader alminelig ovn
- Kom det hele i en blender og blend grundigt
- Hæld fyldet udover tærtebunden.
- Bag tærten i ca. 50 min. – til fyldet er fast.
KOKOSFLØDESKUM:
- 1 dåse kokosmælk (light kan ikke bruges) sættes på køl minimum 6 timer. Jeg har altid en til at stå på køl.
- 1/2 tsk. ren vanilje pulver
- evt. lidt kokossukker, hvis man ønsker den sødet
- Brug kun den fede den fra kokosmælken – den vil lægge sig øverst, når kokosmælken står på køl.
- Kom det hele i en skål og pisk det som almindelig fløde.
Server græskartærten med en klat kokosfløde.
Velbekomme. 🙂