Stephanie Fisker

Pumpkin Pie med kokosflødeskum

PUMPKIN PIE MED KOKOSFLØDESKUM:

Hjemmelavet græskarpuré:

  • 1 hokkaido græskar
  1. Tænd ovnen på 130 grader varmluft
  2. Vask hokkaido græskaret grundigt.
  3. Halver det og fjern kernerne med en ske.
  4. Skær græskaret i både.
  5. Bag dem i ca. en time – til de er møre.
  6. Lad bådene køle lidt af og fjern skrællen forsigtigt med en kniv ? jeg fjerner ikke al skrællen.
  7. Blend græskar bådene med en stavblender ? tilsæt evt. en smule vand.  OBS! Dette punkt behøves ikke i denne opskrift, da hele kagedejen skal blendes. Se nedenstående.

Tærtebund:

  • 2 dl affedtet mandelmel
  • 3 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. kokossukker
  • 1 æg
  1. Bland mandelmel sammen med kokossukker i en skål.
  2. Tilsæt kokosolie og æg og ælt det godt sammen.
  3. tryk dejen jævnt ud i en smurt tærteform.

Tærtefyld:

  • 400 gram hjemmelavet græskarpuré (se ovenstående) eller en dåse græskarpuré
  • 3 æg
  • ca. 1 dl kokosmælk – tilsæt lidt mere, hvis det kræves, når det hele skal blendes. Køb IKKE light – der er bare tilsat mere vand.
  • 2 dl kokossukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ren vanilje pulver
  • 1/4 tsk. stødt muskatnød
  • 1/4 tsk. stødt nelikker
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk gurkemeje (kan undlades)
  • 1/4 tsk. himalayasalt
  1. Tænd ovnen på 175 grader alminelig ovn
  2. Kom det hele i en blender og blend grundigt
  3. Hæld fyldet udover tærtebunden.
  4. Bag tærten i ca. 50 min. – til fyldet er fast.

KOKOSFLØDESKUM:

  • 1 dåse kokosmælk (light kan ikke bruges) sættes på køl minimum 6 timer. Jeg har altid en til at stå på køl.
  • 1/2 tsk. ren vanilje pulver
  • evt. lidt kokossukker, hvis man ønsker den sødet
  1. Brug kun den fede den fra kokosmælken – den vil lægge sig øverst, når kokosmælken står på køl.
  2. Kom det hele i en skål og pisk det som almindelig fløde.

Server græskartærten med en klat kokosfløde.

Velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com