Stephanie Fisker

Quinoasalat med varmrøget laks, feta og fransk dressing

quinoasalat

Opskrift på quinoasalat med varmrøget laks, feta og fransk dressing

Det skal du bruge til 4 portioner:

– 3 dl quinoa
– 300 gram edemamebønner
– 2 dl solsikkekerner
– 2 avokadoer, skæres i tern
– 1 pakke sukkerærter,
– 1 snackpeber, skæres i tern
– 3 forårsløg, finthakkes
– 4 håndfulde frisk spinat
– 150 gram gedefeta, skæres i tern
– 4 stykker varmrøget laks

Fransk dressing:

– 1 dl olivenolie
– 2. spsk. æbleeddike
– 1 fed hvidløg, presses
– 1 tsk. kokossukker
– 1 tsk. dijonsennep
– evt. 1 spsk. mayonnaise

Sådan gør du:

1. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
2. Kog quinoaen som anvist på pakken.
3. Kom edemamebønnerne i en skål og dæk dem med kogende vand. Hæld vandet fra efter et par minutter.
4. Kom sukkerærterne i en skål og dæk dem med kogende vand. Hæld vandet fra efter ca. 30 sekunder.
5. Rist solsikkekernerne på en tør, middelvarm pande til de bliver gyldne.
6. Bland alle ingredienserne til salaten – undtaget spinat og laks – sammen i en står skål. Bland det derefter sammen med dressingen.
7. Anret ved at komme en håndfuld spinat i en dyb tallerken, derefter salatblandingen og top til tilsidst med varmrøget laks.

Velbekomme. 🙂

Tip: Spis salaten som hovedmåltid eller brug den som tilbehør – udelad i så fald eventuelt laks.

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com