RØDBEDESUPPER:
(4-6 personer)
– Olivenolie
– 3 fed hvidløg
– 3 skalotteløg
– Timian…
-Dild
– Persille
– 700 gram rødbeder i tern
– 200 gram kartofler i tern
– 200 gram knoldselleri i tern
– 1 dåse flåede tomater
– 1 dl. fløde
– 1 liter hønseboullion
– 1/2 dl. balsamico
– 1 spsk. honning
– 1,5 – 2 tsk. røget paprika
– salt og peber
– Olivenolie
– 3 fed hvidløg
– 3 skalotteløg
– Timian…
-Dild
– Persille
– 700 gram rødbeder i tern
– 200 gram kartofler i tern
– 200 gram knoldselleri i tern
– 1 dåse flåede tomater
– 1 dl. fløde
– 1 liter hønseboullion
– 1/2 dl. balsamico
– 1 spsk. honning
– 1,5 – 2 tsk. røget paprika
– salt og peber
1.Sauter løg, hvidløg og de friske krydderurter i olivenolie.
2. Skræl rodfrugterne og skær dem i tern og svits dem sammen med løg, hvidløg og krydderurter.
3. Tilsæt de flåede tomater og hønseboullionen.
4. Tilsæt balsamico, honning og røget paprika.
5. Kog suppen i 30 min under låg ved svag varme.
6. Blend suppen med en stavblender og tilsæt derefter fløde.
7. smag til med salt og peber.
Jeg serverede suppen med cremefraiche, stegt parmaskinke og hjemmebagt groft flute (find opskriften under “Hjemmebag”.
Velbekomme. 🙂