Stephanie Fisker

Thaiwok med kylling, sød kartoffel, nudler og umami

Uhmm… Den her ret smager af Thailand! For hver bid jeg tog, kom minderne fra vores mange ferier i smukke Thailand væltende tilbage til mig. Jeg kunne faktisk se det hele for mig. Palmerne, standene, gadekøkkenerne, menneskene… Det var et dejligt gensyn. 🙂

Retten har en perfekt balance mellem det sure, søde, salte og stærke, og så er den proppet med grøntsager.

THAIWOK MED KYLLING, SØD KARTOFFEL, NUDLER OG UMAMI:
(4-6 personer)
– 500 gram kyllinge (skæres eller købes som strimler)
– 1 squash i tern
– 1 sød kartoffel i tynde tern
– 1/2 broccoli i halve buketter
– 1 rød peber i tern
– 4 forårsløg, hakket
– 1 pose/bakke slikærter
– en bakke bønnespirer
– 4 fed hvidløg, presset
– 1 mango i tern
– 4 spsk. thaikrydderi fra Urtekram
– 4 spsk. soja
– ca. 10 gram revet ingefær
– saften fra en lime
– 1,5 spsk. kokossukker
– 200 gram extra creamy kokosmælk eller den fede del fra en dåse kokosmælk
– 1 spsk. marizena (blandes og opløses i lidt vand)
– peanuts til topping (kommes i en frysepose og knuses ved at banke dem med fladen af en stor kniv)
– kokosolie (evt. smagsneutral) til stegning

– nudler efter behov (jeg brugte 250 gram sød kartoffel og boghvede nudler)

1. Start med at opvarme kokosolien i en wok eller en tykbundet gryde. Svits 2 spsk. thaikrydderi i olien og kom derefter kyllingen på. Steg kyllingen i nogle minutter og kom det derefter i en dyb tallerken eller lignende.
2. Kom mere olie i wokken og svits 2 spsk. thaikrydderi. Sauter derefter alle grøntsagerne undtaget bønnespirerne i nogle minutter. – Imens kan du koge nudlerne.
3. Tilsæt soja, ingefær, kokossukker, lime, bønnerspirer og mango. Bland det sammen og tilsæt derefter kokosmælken og marizenablandingen. Lad det simre i nogle minutter og bland det derefter sammen med nudlerne.

Server med knuste peanuts og evt. en god mangochutney.

Velbekomme. 🙂

Om mig

Stephanie Fisker

Kontakt mig på Stephaniefisker88@gmail.com