TOFFIFEE GRØD:
(en portion)
– 1 dl lys quinoa
– 2,5 dl hasselnøddemælk (eller mandelmælk)
– 4 bløde dadler (dem i bakker)
– 1 spsk. hasselnøddesmør
– 2 tsk. kakao
– evt. 1 spsk. sødning eller et par dadler mere (jeg bruger sukrin gold eller kokossukker)
– lidt himalayasalt
– evt. lidt hakkede, bagte hasselnødder som topping
1. Skyl quinoaen grundigt.
2. Bring quinoa og hasselnøddemælk i kog under omrøring, og lad det derefter simre ved svag varme i ca. 20 min.
3. Når quinoaen har optaget mælken, og er blevet tyk som grød røres resten af ingredienserne, undtaget hasselnødderne, i.
4. Spis den som den er eller med hakkede, bagte hasselnødder (bages ved 140 grader i 15 min. – det fremhæver smagen at bage dem).
Quinoa er et glutenfrit frø med et meget højt indhold af proteiner og kostfibre. Desuden indeholder quinoa næsten alle de essentielle aminosyrer – som er de aminosyrer kroppen ikke selv kan danne – og som vi altså derfor skal have gennem vores kost.
Velbekomme. 🙂