Varm kakao med kokos – uden brug af ko og raffineret sukker
Den anden dag skrev min søster til mig, at vores yndlings sæson er startet – sæsonen for varm kakao.
Vi er som sådan et vilde selve årstiden – koldere luft, grå himmel og nøgne træer – men vi ELSKEEEER varm kakao. Hver dag, helst. 😀
Jeg laver ofte en varm chokolade med helt mørk chokolade, sødmælk (eller havremælk) og lidt kokossukker, men den her varme kakao er min absolut favorit i øjeblikket. Den smager himmelsk.
Den er så cremet og lækker og den tørrede kokos gør den helt store forskel. Den smager af kokos, men på den gode måde.
Jeg er nemlig normalt ikke specielt vild med kokos, men på den her måde er jeg.
Du kan vælge at lave den helt uden brug af ko og laktose ved at piske flødeskum af den fede del af en kokosmælk (find opskrift på kokosflødeskum her), eller du kan toppe den med en klat vakseægte piskeflødeskum, hvis du, som jeg, også har en svaghed for det. 🙂
Varm kakao med kokos:
(en kop)
Det skal du bruge:
– 2,5 dl havremælk (evt. ikaffe havremælk, hvis du vil skumme den)
– 1 spsk. kakao
– ca. 1 spsk. kokossukker (eller din favorit sødning)
– 1 spsk. tørret kokosmælk
Topping:
– evt. flødeskum eller kokosflødeskum
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne (undtaget topping) i en kasserolle og varm det op under omrøring. Pisk evt. med en mælkeskummer for en mere cremet, varm kakao.
Server den din yndlings kop og top evt. med flødeskum eller kokosflødeskum og drys evt. med lidt kokossukker.
Velbekomme. 🙂
Tip: Kasper og jeg har, som I måske ved, en tradition med, at vi køber en souvenir kop på vores fælles ferier.
Vi har faktisk efterhånden en ret flot samling. 🙂 Det er så hyggeligt at drikke en kop varm kakao fra eksempelvis Marrakesh koppen og blive mindet om varmere himmelstrøg og gode oplevelser.